Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Sabulis piekāpjas Leokam, uz pjedestāla arī Stupelis un brāļi Daideri

Juris Grīns
Juris Grīns

Sabulis piekāpjas Leokam, uz pjedestāla arī Stupelis un brāļi Daideri
Kārlis Sabulis izceļ startu otrajā braucienā. Foto: Motostart Photography

Nedēļas nogalē Tartu norisinājās Igaunijas motokrosa čempionāta otrais posms, prestižajā MX1 klasē uzvaras laurus plūcot vecmeistaram Tanelam Leokam, kurš divu braucienu summā aiz sevis otrajā vietā atstāja latvieti Kārli Sabuli. Tikmēr blakusvāģu klasē pie godalgām tika gan Kaspars Stupelis, gan brāļi Jānis un Lauris Daideri.

Leoks, kurš šogad vairs nepiedalās pasaules čempionātā, bet turpina startēt Baltijas mērogā, bija ātrākais jau MX1 klases kvalifikācijā. Pēc tam pirmajā braucienā viņš pārspēja Karlu Kutsaru, kurš bija pārņēmis vadību startā, trešajā vietā atstājot Sabuli. Kutsars bija līderis brauciena lielāko daļu, bet pēdējos apļos Leokam izdevās viņu apdzīt, kā arī atvairīt pretuzbrukumus.

Otrajā braucienā vadībā izrāvās "MX Moduls" komandas braucējs Sabulis, un šoreiz tieši viņam bija jāizjūt Leoka spiediens. Scenārijs līdzīgs kā iepriekš - Leoks dažus apļus pirms finiša izvirzījās vadībā un izcīnīja uzvaru. Kutsars šoreiz visu sacensību garumā bija trešais. Savukārt posma summā Leokam uzvara, Sabulim otrā vieta, bet Kursaram - trešā.

MX1 klases kopvērtējums

VietaBraucējsPunkti
1.Tanels Leoks50
2.Kārlis Sabulis42
3.Karels Kutsars42
4.Hardi Rosiorgs36
5.Andero Lusbo31
6.Gerts Krestinovs31
7.Johanness Hermans28
8.Indreks Magi25
9.Dovids Karka25
10.Jans Jakobsons22

Tikmēr divās citās klasēs Latvijas sportistiem izdevās arī uzvarēt. MX2 klasē abos braucienos nepārspēts palika Edvards Bidzāns, kurš divu braucienu summā pārspēja Egertu Pihlaku un Kairo Katkosiltu, bet MX125 vērtējumā pirmā un otrā vieta braucienos uzvaru posmā deva Uldim Freibergam, aiz kura ierindojās Tristans Uiga un Joseps Pērns. Ceturto vietu MX125 klasē guva Mārtiņš Platkēvičs.

Savukārt sacensību otrajā dienā trasē devās kvadricikli un blakusvāģi, kur pie godalgām tika arī vairāki mūsējie.

Blakusvāģu (KV) klasē abos braucienos pārākie bija Kerts Variks/Lari Kunnass, bet starp viņu konkurentiem bija latviešu braucēji. Stabilā otrajā vietā visu pirmo braucienu aizvadīja brāļi Jānis un Lauris Daideri, trešajā vietā ierindojās jaunie sportisti, brāļi Daniels un Bruno Lielbārži, ceturtie finišēja Jānis Jegorovs un Pēteris Jegorovs, kamēr piekto vietu guva igaunis Gerts Gordejevs ar kantētāju Kasparu Stupeli.

Arī otrajā braucienā Varika ekipāža bija vadībā no starta līdz finišam, tāpat stabili otrie visā sacīkšu garumā Gordegejvs/Stupelis. Trešajā vietā ierindojās brāļi Daideri, bet Lielbāržu ekipāža šoreiz piektā, piekāpjoties arī Tanelam Rēsnam/Villem Sārnam. Pirmajā pieciniekā cīnījās Jegorovi, taču šoreiz piedzīvota izstāšanās. Posmā aiz uzvarētāja Varika otrajā vietā ierindojās Daideri, Gordejevs ar Stupeli tika pie trešās vietas, bet Melbārži - ceturtie.

Blakusvāģu klases kopvērtējums

VietaEkipāžaPunkti
1.Kerts Varis/Lari Kunnass50
2.Jānis Daiders/Lauris Daiders42
3.Gerts Gordejevs/Kaspars Stupelis38
4.Daniels Lielbārdis/Bruno Lielbārdis36
5.Tanels Rēsna/Villems Sārna31
6.Roberts Lihtsa/Markuss Lina28
7.Jānis Jegorovs/Pēteris Jegorovs27
8.Ahto Kurgs/Samnders Partss24
9.Litaurs Varakojis/Ritis Kišūns22
10.Ulars Karings/Olivers Sebastians21

ATV klasē Roberts Trautmanis izcīnīja otro vietu pirmajā braucienā un pirmo vietu otrajā braucienā, kas viņam deva uzvaru posmā pār Patriku Ilmu un Eriku Teniso. Quad Open klasē tikmēr Atis Breds izcīnīja otro vietu, tāpat otrais Q100 ieskaitē pēc diviem braucieniem bija Kārlis Straubergs.