Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Sabulis: "Braucu aiz Jonasa un skatījos, ko un kā viņš dara"

Juris Grīns
Juris Grīns

Sabulis: "Braucu aiz Jonasa un skatījos, ko un kā viņš dara"
Kārlis Sabulis
Foto: Jānis Pastars

“MX Moduls” sportists Kārlis Sabulis, pārstāvot oficiālo Yamahas komandu “Kemea Yamaha Racing”, startējis Pasaules motokrosa čempionāta posmā, kas notika Itālijas pilsētā Lambordijā. MX2 klases katrā braucienā Sabulis izcīnīja 18. vietu. Abu braucienu summā – 20. vieta.

Sacensību dienās Itālijas pilsētā termometra stabiņš sasniedza plus 35 grādus pēc Celsija skalas. Tas bija izaicinājums ne tikai gados jauniem sportistiem, bet arī jau pieredzējušiem motokrosistiem. “Jau piektdien bija karsts, bet sestdien brīvajos treniņos un kvalifikācijā, kā arī svētdien abos braucienos bija vēl karstāks. Protams, tas ietekmēja arī sniegumu. Neesmu pieradis braukt tādā karstumā. Laikam būs jāsāk trenēties pirtī, kā to dara arī zināmi rallija braucēji,” komentē Kārlis Sabulis.

Kvalifikācijā K.Sabulis startēja no ārmalas, kas deva iespēju veiksmīgi un bez aizķeršanās izbraukt pirmos divus līkumus. Finišā izcīnīta 11. vieta. “Priecājos, ka veiksmīgi izbraucu pirmos līkumus, jo tie bija šauri. Zināju, ka tur daudzi saķersies, kritīs un zaudēs. Kvalifikācija arī bija īsāka nekā MX2 klases oficiālie braucieni. Pietika spēks, nebija daudz kļūdu. Tāpēc arī visai labs rezultāts,” papildina Sabulis.

Pirmajā un otrajā MX2 klases braucienā K.Sabulis finišēja 18. vietā. Abu braucienu summā izcīnīta 20. vieta. “Pirmais brauciens vēl bija labs, bet otrais bija ļoti grūts. Pirmos apļus cīnījos ar Paulu Jonasu. Braucu aiz viņa un skatījos, ko un kā viņš dara. Mēģināju turēties līdzi. Vienu brīdi biju trīspadsmitais, bet trases segums jau bija izsists, arī ap to laiku bija viskarstākais. Tas radīja papildus slodzi un grūtības. Jutu, ka slēdzos laukā, tāpēc mazināju tempu, mēģināju braukt prātīgi, lai finišētu. Biju izdomājis, ka labāk finišēt 18. vietā, nekā izstāties. Zināju, ka būs grūti, bet bija grūtāk. Trase smilšaina, segums līdzīgs kā Ķegumā mototrasē “Zelta zirgs”. Man patika, bet, ņemot vērā, ka šis man bija tikai otrais Pasaules čempionāta posms, braucu, cik varēju, cik bija spēks. Varbūt arī tāpēc kopvērtējumā tikai 20. vieta. Galvenais, ka komanda ir priecīga un apmierināta ar manu sniegumu, jo neviens negaidīja, ka jau pirmajos divos posmos būs tik labs rezultāts. Mēģinu arī nedomāt, kas notiks tālāk. Koncentrējos šiem trijiem posmiem, kuros man jāpārstāv Kemea komanda. Katrā ziņā esmu ļoti daudz ko iemācījies,” stāsta Sabulis.

Informāciju sagatavoja:
Sanita Pelēķe

     [+] [-]

, 2016-06-28 19:50, pirms 8 gadiem
Veiksmi Loketaa,trase kalnaina,cietaa,aatra.Lloti gribeetos Sabuli redzeet arii Lommelas un Asenas smiltiis...