Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Hofers izcīna pirmo MX2 uzvaru, Viallem smags kritiens

Juris Grīns
Juris Grīns

Hofers izcīna pirmo MX2 uzvaru, Viallem smags kritiens
Renē Hofers. Foto: mxgp.com

Ar "Red Bull KTM" komandas braucējs Renē Hofera uzvaru noslēdzies pasaules motokrosa čempionāta Pjetramuratas "Grand Prix" izcīņas posms MX2 klasē. Pirmajā braucienā uzvarēja Toms Vialle, taču otrajā viņš piedzīvoja izstāšanos.

Līdzīgi kā MXGP klasē, arī MX2 sacīkstes Itālijā izvērsās aizraujošas. Pirmajā braucienā startu izcēla Toms Vialle, kurš visā sacīkšu garumā noturēja sev aiz muguras Jago Gērtsu, izcīnot uzvaru ar dažu sekunžu pārsvaru, kamēr, krietni atpaliekot, trešais finišēja kvalifikācijas uzvarētājs Rubens Fernandess. Tikmēr sezonas līderis Maksims Renū mēģināja apdzīt Kaju de Volfu, bet abu starpā notika sadursme. Renū izbrauca no trases un krita, tad atgriezās cīņā un tomēr pārspēja De Volfu, finišējot septītajā vietā.

Otrais brauciens bija dramatisks. Vialle atkal izcēla startu, bet šoreiz aiz viņa iekārtojās Renū. Drīz vien pasaules čempionāta līderim izdevās pārņemt vadību, bet Vialle ar to nebija mierā, mēģināja atkarot zaudēto un abu sportistu motocikli saķērās. Renū izbrauca ārpus trases, bet Vialle krita. Šo notikumu rezultātā vadībā izvirzījās Hofers.

Vialle cīņu turpināja un bija jau pakāpies uz ceturto vietu, kad piedzīvoja pamatīgu kritienu, šoreiz no brauciena izstājoties. Hofers kļuva par uzvarētāju, otro vietu ieņēma Matija Gvadanīni, bet trešais bija Džeds Bītons. Renū finišu sasniedza ceturais, bet jāuzeic Gētsa progress - sākotnēji viņš bija atkritis uz pirmā divdesmitnieka beigām, taču finišā aizcīnījās līdz sestajai vietai.

Pjetramuratas posma summā uzvaru izcīnījis Hofers, kurš pirmajā braucienā ierindojās ceturtajā vietā, otrais ir Gērtss, bet trešajā vietā - Fernandess. Pasaules čempionāta kopvērtējumā aizvien vadībā "Yamaha" komandas braucēji - Renū tagad ir 87 punktu pārsvars pār Gērtsu, bet "Red Bull KTM" sportistam Viallem vēl par 16 punktiem mazāk.

Svētdien turpat Pjetraumratas trasē risināsies nākamais pasaules motokrosa čempionāta posms.

     [+] [-]

, 2021-10-27 19:58, pirms 2 gadiem
Godīgi sakot, no Vialle negaidīju tādu cirvja gājienu. Kāda velna pēc jau pirmajā aplī vajadzēja tā riskēt un lekt līkuma spraugā, kur jau priekšā bija Maxime Renaux?
Acīmredzot vienīgais iemesls bija konkurenta traumēšana, jo vēl līdz čempja beigām aizvien ir teorētiska iespēja noķert līderi Renaux un ja viņš nespētu vairs turpināt braukt, tad Vialle otrais tituls būtu jau pat ļoti sataustāms. Nu neticu, ka Jago Geerts ir nopietns titula pretendents šogad.