Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Siliņš Lietuvas enduro vadošajā EGP klasē piekāpjas kaimiņvalstu braucējiem

Juris Grīns
Juris Grīns

Siliņš Lietuvas enduro vadošajā EGP klasē piekāpjas kaimiņvalstu braucējiem
Foto: LASF

Lietuvā, Kupišķos aizvadīts Baltijas čempionāta un kausa trešais posms, Latvijas čempionāta un kausa piektais posms. Ar 119 dalībniekiem no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas noslēgts Baltijas čempionāts enduro. Cīņas trasē bija sīvas, tās notika visās klasēs.

Par šī posma uzvarētāju kļuva EGP klases pirmās vietas ieguvējs Nerimantas Jucius (“Beta Lietuva”), kurš aiz sevis atstāja Priit Biene (“Kalev AMK”) un trešajā vietā Edgaru Siliņu (“Motosports Racing Team”).

Sarunā ar E1 klases otrās vietas ieguvēju Miku Rasmani (“KTM Orange Racing”), viņš pastāstīja, ka sestdien laikapstākļi lutināja līdz pat brauciena beigām. Bija silts laiks un putekļi. “Trasē bija divi ātri testi – enduro un krosa. Šogad tie bija savādāki un intersantāki. Enduro tests bija apmēram trīs kilometrus garš. Tā vidū bija liela peļķe, kura bija jāpārvar. Domāju, ka neviens no testa neizbrauca sausām drēbēm. Svētdien bija dubļainas sacensības, jo vakarā un naktī lija lietus, kas atkal trasi padarīja savādāku, sarežģītāku, slidenāku. Puteklis pārvērtās par slidenu glumekli. Otrajā aplī jau bija perfekta trases kondīcija. Šīs abas dienas izbaudīju. Eiropas, Baltijas un Latvijas 2023. gada enduro sezonu esmu veiksmīgi noslēdzis. Ar rezultātiem esmu apmierināts. Liels paldies komandai “KTM Orange Racing.” Tiekamies nākamgad,” tā Miks Rasmanis.

E2 klases otrās vietas ieguvējs Edgars Siliņš (“Motosports Racing Team”) atklāja, ka nebija īsti gatavs šīm sacensībām. “Pirms nedēļas guvu nelielu traumu, tā liedza pirms šī posma braukt treniņus. Izstaigājot testus, sapratu, ka būs labi, jo tie bija ātri un tehniski. Pirmajā, garajā testā pietrūka spēka, lai līdz galam varētu nobraukt vienā tempā, taču atkarībā no konkurentiem, man visas reizes sanāca nobraukt stabili, bez lielām kļūdām. Otrs tests bija daudz īsāks, ļoti patika, tāpēc šajā testā sanāca uzrādīt labākos laikus. Pēdējā aplī šajā testā pieļāvu divas rupjas kļūdas – divi kritieni, kā rezultātā zaudētas svarīgas sekundes, lai kāptu uz augstākā pakāpiena šajās sacensības. Par laimi, iepriekšējais posms bija veiksmīgāks un iekrātais punktu skaits ļāva šajā sezonā iegūt Baltijas čempiona titulu. Liels paldies visiem atbalstītājiem un komandai “Motosports Racing Team”, kas ir ar mani šajā sezonā,” saka Edgars Siliņš.

E3 klasē otrajā vietā Kārlis Sabulis (“Motosports Racing Team”): “Sestdien bija laba diena, bija sauss. Pirms sacensībām izstaigāju trasi. Bija daudz vienveidīgu lēcienu, kuros bija jālec plaknē. Pirmajā aplī testu nevarēju atcerēties visu testu. Enduro testā grūtākie elementi bija akmeņi, baļķi, riepas. Pirmajā dienā pirmo apli braucu piesardzīgi. Otrais un trešais aplis jau bija labāki. Pirmais tests bija garāks ar enduro elementiem. Otrais tests bija īsāks, krossveidīgāks. Bija arī ūdens peļķe, bet tai tiku veiksmīgi cauri. Sestdienas naktī lija lietus, trase bija laba, bet akmeņi un baļķi bija slapji, tas apgrūtināja braukšanu. Otrajā dienā pirmajā aplī piedzīvoju kritienu gan uz baļķiem, gan arī otrajā testā pēdējā aplī nokritu, tā neveikli, un iespējams zaudēju Edgaram Siliņam 4 sekundes EGP kopvērtējumā, varbūt tās 4 sekundes nestu man trešo vietu EGP klasē, šoreiz otrais savā – E3 klasē. Lietuviešu sportists Nerimantas Jucius bija ātrāks par visiem. Prieks par komandu, arī šajā posmā uzvarējām. Man patika. Forša komandas atmosfēra, visi draudzīgi un saliedēti. Viens otram palīdzam. Izbaudīju kopā būšanu ar “Motosports Racing Team” komandu. Paldies Laurim Ermanim un visiem komandas biedriem. Lieliski aizvadīta pirmā enduro sezona.”

E40+ klases uzvarētājs Lauris Ermanis (“Motosports Racing Team”): “Kupišķos enduro notika otro gadu. Šogad tas bija labāks kā pērn. Līdz mūsu Latvijas līmenim organizatoriskajā ziņā un vispār kopumā, ir vēl jāpiestrādā. Vieta ir laba. Šogad bija labāks pārbrauciens, bija iekļauti arī meža posmi. Testi bija līdzīgi kā pērn. Viens tests bija īsāks, otrs tests gāja pretējā virzienā. Ar laikapstākļiem paveicās. Sestdien bija diezgan putekļains un slidens. Kā beidzās sacensības, tā sāka līt. Līdz ar to svētdien vietām bija mitrāks, bet neveidojās lieli dubļi. Svētdien trase kļuva daudz baudāmāka. Testi palika labāki seguma ziņā.

Kopumā bija labāk, prieks, ka cilvēki ņem vērā ieteikumus, ko un kā labāk darīt. Latvijā ir ļoti labi sacensību organizatori un mēs kā sportisti esam pieraduši pie kvalitatīvām sacensībām kopumā,” saka Lauris Ermanis.

Arī šogad motoklubs “Motosports Racing Team” ir spēcīgākā komanda Baltijā un Latvijā. “Esam uzvarējuši visas sacensības Baltijā un Latvijā. Savā E40+ klasē uzvarēju Baltijas un Latvijas čempionātu. Par to ir liels prieks. Mūsu komandā šogad ir jauns biedrs Kārlis Sabulis, kurš brauca pilnu sezonu un arī uzvarēja E3 klasē Baltijā un Latvijā. Edgars Siliņš, kurš startēja tikai Baltijas posmos, savā E2 klasē bija visātrākais Baltijā un Latvijā. Arī pārējie komandas biedri ir TOP 3. Veiksmīga sezona ir noslēgta.

Tāds sastāvs kāds mums šogad bija enduro, ņemot vērā arī, ka bija pēdējais posms Eiropas čempionāts Polijā, varēja uzrādīt labus rezultātus Eiropā. Man joprojām kremt tas, ka neviens no Enduro komisijas mūs neuzrunāja piedalīties pēdējā posmā, kas bija Eiropas Nācijas Enduro. Neviens no komisijas nepainteresējās, vai mēs būtu gatavi braukt un piedalīties. Gribētu, lai Enduro komisijas pārstāvji būtu daudz aktīvāki, ieinteresētāki un komunicētu ar klubu komandu pārstāvjiem, ar sportistiem. Arī šajā noslēguma posmā Lietuvā nebija neviens no komisijas ieradies,” saka Lauris Ermanis.

Latvijas Motosporta federācijas enduro komisijas vadītājs Kaspars Ērkulis: “Sveicu visus enduro sportistus un viņu ģimenes ar 2023. gada sezonas noslēgumu, ar to, ka esat piedalījušies un veiksmīgi sasnieguši savus izvirzītos mērķus. Apsveicu visus šī gada laureātus, kas šogad pierādīja sevi trasē kā ātrākos un labākos savās klasēs.

Liels paldies posmu organizatoriem, tiesnešiem, Baltijas valstu motosporta federācijām un visām pārējām iesaistītajām personām par ieguldīto darbu enduro sporta attīstībā. Es uzskatu, ka šis ir pareizais virziens kurā jāturpina doties. Redzam, ka Baltijas posmos ir spēcīga konkurence, kas šo sporta veidu dzen tikai uz priekšu un attīsta. Protams, ir lietas, pie kurām vēl cītīgi ir jāpiestrādā un jāuzlabo. Jāsaprot, ka viss nebūt nav tik vienkārši, jo ir iesaistītas trīs Baltijas valstis ar kurām ir jāsaskaņo sacensību datumi, noteikumi, klases un jāņem vērā citi aspekti.

Manuprāt, lielākais 2024. gada izaicinājums un uzdevums būs sakārtot noteikumus tā, lai vismaz šajā sadaļā izskaustu jebkādu improvizāciju.

Esam aizvadījuši kārtējo lielisko enduro sezonu. Šī gada sacensības bija pietiekami kvalitatīvas un interesantas. Katrs posms bija savādāks, trases rakstura ziņā un izpildījumā.

Ceru, ka arī turpmāk izdosies vienoties, un organizatori būs gatavi rīkot šāda veida sacensības, kas nodrošinās augsta līmeņa Baltijas Enduro čempionātu arī turpmāk.

Protams, gribētos vēl vairāk veltīt laiku enduro sadzīves organizēšanā, un līdz ar to padarīt darbu labāk, bet jāsaprot, ka laika mums katram ir tik, cik ir, un tā kā šis ir brīvprātīgais darbs, tad darām, cik varam, veltot tam visu savu brīvo laiku no darba un ģimenes.

Gaidīšu ieteikumus no sportistiem, komandām un/vai skatītājiem, ko un kā vēl labāk uzlabot. Tiekamies 2024. gada sacensībās”

Baltijas čempionāta un kausa trešā posma enduro uzvarētāju "Top 3":

EGP klasē:

1. Nerimantas Jucius (“Beta Lietuva”)
2. Priit Biene “Kalev AMK” (Igaunija)
3. Edgars Siliņš “Motosports Racing Team” (Latvija)

E1 klasē:

1. Eemil Helander privāti (Somija)
2. Miks Rasmanis “KTM Orange Racing” (Latvija)
3. Kristaps Ķīlis “Motosports Racing Team” (Latvija)

E2 klasē:

1. Priit Biene “Kalev AMK” (Igaunija)
2. Edgars Siliņš “Motosports Racing Team” (Latvija)
3. Džiugas Kazakevičius “Kauno Enduro komanda” (Lietuva)

E3 klasē:

1. Nerimantas Jucius “Beta Lietuva” (Lietuva)
2. Kārlis Sabulis “Motosports Racing Team” (Latvija)
3. Vilnis Skrastiņš “Adventure Team Latvia” (Latvija)

E 40+ klasē:

1. Lauris Ermanis “Motosports Racing Team” (Latvija)
2. Viktoras Majys “Kauno Enduro komanda” (Lietuva)
3. Ragnar Valdstein “Kalev AMK” (Somija)

E juniors 16+ klasē:

1. Domas Butkus “Kauno Enduro komanda” (Lietuva)
2. Jürto Brauer “Tartu Enduro klubi” (Igaunija)
3. Nedas Žažeckis “AG Dakar school” (Lietuva)

Hobiju klasē:

1. Kert Pikanõmme “RedMoto Racing” (Igaunija)
2. Donatas Petrikas “Kauno Enduro komanda” (Lietuva)
3. Māris Biruls “apPasaule” (Latvija)

Iesācēji (C) klasē:

1. Kestutis Laukaitis “Beta Lietuva” (Lietuva)
2. Simonas Šapalas privāti (Lietuva)
3. Nauris Stalidzāns privāti (Latvija)

Veterāni 50+ klasē:

1. Jānis Rasmanis “KTM Orange Racing” (Latvija)
2. Jaakko Karikuusi privāti (Somija)
3. Andris Kalniņš “Motosports Racing Team” (Latvija)

Open LV klasē:

1. Jānis Jansons “Motosports Racing Team” (Latvija)
2. Ivo Ģermanis “Motosports Racing Team” (Latvija)
3. Jurģis Rietums “MX Ādaži” (Latvija)

Klubu komandu ieskaitē uzvarēja “Motosports Racing Team” – Kārlis Sabulis, Lauris Ermanis, Markuss Daniels Jauntirāns un Edgars Siliņš. Otrajā vietā “Kauno Enduro komanda” – Džiugas Kazakevičius, Danielius Žoštautas, Viktoras Majys un Domas Butkus. Trešajā vietā Igaunijas komanda “Kalev AMK” – Meelis Järv, Ragnar Valdstein, Priit Raid un Priit Biene.

Rezultāti: https://www.enduromanager.eu/?rm_fu...