Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Motokrosa braucējs Kubuliņš triumfē Eiropas kausa superfinālā

Juris Grīns
Juris Grīns

Motokrosa braucējs Kubuliņš triumfē Eiropas kausa superfinālā
Jēkabs Kubuliņš. Foto: mxgp.com

Paralēli vērienīgajām Nāciju motokrosa sacensībām, nedēļas nogalē Itālijā, Mantovas trasē notika arī jauno talantu "YZ bLU cRU" FIM Eiropas kausa izcīņas superfināls, kur 85 kubikcentimetru klasē ar pārliecinošu sniegumu uzvarēja latviešu motosportists Jēkabs Kubuliņš.

"Yamaha" rūpnīcas organizētā programma ir lieliska iespēja jaunajiem talantiem no visas Eiropas mācīties, sacensties savā starpā, pierādīt sevi un veidot pamatus nākotnes karjerai starptautiskajā motokrosā. Kubuliņš, kurš šogad, nestartējot pēdējā posmā, ieņēma ceturto vietu Latvijas čempionāta kopvērtējumā, jau 2019. gadā uzvarēja "YZ bLU cRU" Eiropas kausa superfinālā ar 65 kubikcentimetru motociklu, bet tagad atkārtojis panākumu klasi augstākās sacīkstēs.

Šogad uz superfinālu Mantovā bija ieradušies vairāk nekā 100 sportisti no 22 dažādām valstīm. YZ85 klasē Kubuliņš starp 32 dalībniekiem brīvajos treniņbraucienos uzrādīja trešo rezultātu un pēc tam kvalifikācijas treniņā atkal bija trešais labākais. Finālbraucienā startu izcēla kvalifikācijas uzvarētājs Noe Zumsteins no Šveices, bet Kubuliņš tobrīd atradās otrajā vietā. Latvietis vajāja līderi, līdz piektajā aplī atrada iespēju apdzīt. Turpinājumā Kubuliņa sniegums bija nevainojams un viņš uzvarēja ar vairāk nekā piecu sekunžu pārsvaru pār dāni Frederiku Rānu Stampi, kurš bija nobīdījis Zumsteinu uz trešo vietu.

Superfināla rezultāti Y85 klasē:

VietaSportistsValstsRezultāts
1.Jēkabs KubuliņšLatvija9 apļi
2.Frederiks Rāns StampeDānija+5.636
3.Noe ZumsteinsŠveice+6.336
4.Davide CanoneItālija+7.819
5.Emile de BēreBeļģija+33.468
6.Havjērs SalinassSpānija+53.316
7.Makss MeijersVācija+57.882
8.Džiordžio VerderosaItālija+1:14.042
9.Vasko SalgadoPortugāle+1:53.978
10.Eliass NistrēmsZviedrija+2:04.545

YZ65 klasē uz superfinālu bija devies Sebastians Olsens, šī gada ceturtais ātrākais Latvijas junioru čempionāta braucējs (izlaižot vienu posmu). Viņš 39 braucēju konkurencē spēja progresēt - brīvajos treniņbraucienos 28. rezultāts, kvalifikācijā sasniegta 22. pozīcija, bet superfinālā izcīnīta 18. vieta. Viņš aizvadīja stabilu braucienu, visu sacensību garumā atrodoties aptuveni šajā pozīcijā. Uzvarēja itālis Edoardo Riganti.

Y125 klasē latviešu nestartēja, bet pirmo vietu izcīnīja franču sportists Adrijēns Petits.

Visi rezultāti: https://results.mxgp.com/mxgp/stand...

     [+] [-]

, 2021-09-27 22:14, pirms 3 gadiem
Izcili, malacis. Es šo ziņu liktu kā galveno, nevis par ripas dzenātajiem.