Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"Suzuki" komanda testos lēna, bet MotoGP sola atgriezties jau šogad

Juris Grīns
Juris Grīns

"Suzuki" komanda testos lēna, bet MotoGP sola atgriezties jau šogad
"Suzuki" motocikli MotoGP testos Barselonā
Foto: suzuki-racing.com

"Suzuki" rūpnīcas komanda paziņojusi, ka jau šīs sezonas izskaņā atgriezīsies MotoGP čempionātā.

Komanda iepriekš bija paziņojusi, ka pēc trīs sezonu izlaišanas atgriezīsies MotoGP sacīkstēs 2015. gadā. Pastāvēja gan iespēja, ka, izmantojot "wild card" iespējas, tā varētu aizvadīt kādu posmu jau šogad.

"Suzuki" MotoGP projekta šefs Davide Brinio apstiprinājis, ka "Suzuki" nestartēs māju posmā Motegi, kas gaidāms oktobrī, jo tajā laikā testu komanda aizvadīs darbu Eiropā. Toties novembrī "Suzuki" izies uz starta Valensijā, kur norisināsies MotoGP pēdējais posms.

Valensijā komandu pārstāvēs francūzis Rendijs de Punjē, kurš ir oficiālais "Suzuki" testpilots.

Savukārt vēl pirms tam turpat Valensijā "Suzuki" plāns paredz veikt testus, līdz ar to uz sacensībām tā dosies labi sagatavojusies.

Pagājušajā nedēļā "Suzuki" jau piedalījās oficiālajos MotoGP testos, taču bija aptuveni 2.5 sekundes aplī lēnāka par konkurentiem. Komanda skaidro, ka tās elektronika vēl nav pabeigta, jo tiek veikti dažādi eksperimenti, tāpat tiekot aktīvi uzlabots motors. Komanda gan ir satraukta par to, ka pirms gada bijusi par 1 sekundi aplī ātrāka, tomēr to izskaidro ar faktu, ka šajā laikā veikts milzum daudz dažādu izmēģinājumu, daudzi no kuriem nav nesuši vēlamo rezultātu.

Tikmēr šonedēļ norisinās MotoGP sacīkstes Asenā, Nīderlandē. Jau ir noslēgušās pirmās trīs treniņbraucienu sesijas. Pirmajā ātrākais bija "Tech 3 Yamaha" pilots Pols Espargaro, bet otrajā un trešajā treniņā - viņa brālis Aleikšs Espargaro no "Forward Yamaha" vienības. Šodien notiks arī kvalifikācija, bet sacensības - sestdien.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...