Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Ermanis: "Nav viegli manos gados atrast motivāciju smagiem treniņiem"

Juris Grīns
Juris Grīns

Ermanis: "Nav viegli manos gados atrast motivāciju smagiem treniņiem"
Lauris Ermanis. Foto: Agnija Gulbe

2020. gada Latvijas čempionātā enduro E3 klasē Lauris Ermanis izcīnīja godalgoto trešo vietu. Sportists, kurš šogad šajā disciplīnā aizvadīs savu jau 29. sezonu, stāsta par pērn piedzīvoto un gatavošanos nākamajiem startiem.

Pastāsti par sevi!

Lauris Ermanis: "Pārstāvu komandu "Motosports Racing Team", pēdējos gadus startēju enduro E3 klasē. Piedalos sacensībās Latvijā, Baltijā un ik pa laikam startēju arī Eiropas čempionātā enduro."

Cik ilgi nodarbojies ar enduro/"cross country"?

L.E.: "Ar enduro nodarbojos no 14 gadu vecuma, attiecīgi šī būs 29. enduro sezona pēc kārtas. Plus pirms tam braucu motokrosā."

Kura ir Tava iecienītākā trase Latvijā?

L.E.: "No "cross country" trasēm man patīk Stendes mototrase, jo tur ir viss, kas ir vajadzīgs pilnvērtīgai "cross country" trasei – mežs, stiga, pļava un krosa trase. Viss ir samērīgi. Runājot par enduro trasi, gribētu "pieķert klāt" jauno enduro disciplīnu – "hard" enduro. Šobrīd "RocketBiker Enduro" pasākuma formāts un organizatoriskais līmenis šķiet saistošs un interesants. Ja runājam par klasisko enduro, tad dabiskā reljefa un infrastruktūras dēļ, "Smeceres sils" trase Madonā."

Kā veicās pagājušā gada sezonā?

L.E.: "Pagājušā gada sezona "Covid-19" dēļ bija tāda jocīga. Nedēļu pirms sezonas sākuma, treniņā Madonā salauzu pēdu un līdz ar to pirmās sacensības nācās izlaist. Tomēr, neskatoties uz to, kopvērtējumā E3 klasē izcīniju trešo vietu Latvijas čempionātā enduro un otro vietu Latvijas kausā enduro sprintā."

Kas visvairāk palicis atmiņā no pagājušās sezonas? Spilgtākie un interesantākiem mirkļi...

L.E.: "Tā īsti nekas, "Covid", trauma pirms sezonas un pa ilgiem gadiem nevienas starptautiskās sacensības. Grūtākās sacensības atceros "hard" enduro "RocketBiker", jo pēc pēdas traumas vēl nebiju fiziski tām gatavs."

Varbūt bija arī kāds neveiksmīgāks starts vai posms, kad bija sajūta, ka kopvērtējums "zaudēts", bet finālā tomēr tas netraucēja iekļūt starp "Top 3" līderiem?

L.E.: "Sākās sezona, sāku braukt, kopumā viss bija labi. Nobraucu savu spēju robežās un veiksmīgi nobeidzu sezonu. Arī motociklam nebija tehniskas problēmas."

Vai pandēmijas laiks ir ietekmējis Tavu motosportista karjeru, ikdienu, rutīnu? Protams, neskaitot sezonas sākšanos. Ja jā, tad ko tieši tas ir ietekmējis? Kā ar to tiec galā?

L.E.: "Es domāju, ka jā, ietekmē visu. Es ziemā daudz fiziski trenējos, lai vasarā varētu izbaudīt motobraukšanu un nebūtu jādomā par fizisko kondīciju, tādēļ nedaudz veicu izmaiņas treniņprocesā, lai optimālājā formā būtu sākot no jūlija mēneša. Nav, protams, tik viegli manos gados atrast motivāciju smagiem treniņiem, nezinot, kad īsti sāksies sezona, bet bija laiks, lai savestu kārtībā veselību un būtu gatavs sezonai, tieši tad, kad tā sāksies."

Domāju, ka visi nepacietīgi gaida jauno enduro sezonu. Cik ļoti Tu to gaidi?

L.E.: "Visi jau gaida, gribās satikt "čaļus" uz starta un izbaudīt sacensību garšu. Izskatās, ka šogad sezonu sākšu 5. jūnijā ar Igaunijas enduro."

Kādi ir Tavi plāni un mērķi gaidāmajai sezonai?

L.E.: "Plāni ir nostartēt pilnu sezonu bez traumām. Nopietnākais pārbaudījums būs jūlija beigās "RedBull Romaniacs 2021". Divas nedēļas pirms tam pausaules čempionāts Igaunijā, Sāremā, kur startēšu veterānu klasē, kā arī Baltijas un Latvijas čempionāts enduro."

Ko Tu novēli sev un citiem gaidāmajā 2021. enduro/cross country sezonā?

L.E.: "Galvenais, novēlu sportisko veiksmi, veselību un bez traumām, mazāk gausties par esošo situāciju, sacensību kvalitāti un tml. Bauda!"