Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas motokrosa čempionātu arī šosezon varēs vērot TV tiešraidēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas motokrosa čempionātu arī šosezon varēs vērot TV tiešraidēs
Foto: Maigonis Vagalis

Svētdien, 30. aprīlī, Aizputē sāksies Latvijas čempionāta sezona motokrosā. Šo un pārējos sešus posmus tiešraidē translēs televīzijas kanāls "Best4Sport TV", kas atrodams visās lielākajās TV pakās - Go3, Tet, Baltcom u.c.

“Jau ceturto gadu LaMSF Motokrosa komisija kopā ar “Best4Sport TV” dod tādu unikālu iespēju līdzjutējiem sekot līdzi notikumiem Latvijas čempionātā visas dienas garumā. Pēc tam, protams, ir arī atkārtojumi, tādā veidā mēs popularizējam motokrosu un veselīgu dzīvesveidu. Šīs televīzijas nodrošinātās translācijas ar katru gadu progresē – arī šogad, cik es saprotu, viņi ir uzlabojuši savu tehnisko nodrošinājumu un mazāk būs šie traucējumi tiešraidēs. Protams, visi šīs pārraides salīdzina ar MXGP tiešraidēm, bet būsim reāli, Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas rāda savu nacionālo čempionātu motokrosā televīzijā. Tāpat arī citās tuvākās un tālākās ārzemēs ne visās nacionālie čempionāti tiek atspoguļoti TV,” skaidroja LaMSF Motokrosa komisijas vadītājs Kristers Serģis.

Viņš atgādināja, ka šogad Latvijas čempionātā klāt nākuši vēl divi posmi, kas padarīs 2023. gada sezonu vēl aizraujošāku. Tāpat sacensību klāstu papildinājušas divas jaunas klases.

“Šā gada galvenais jaunievedums ir septiņi posmi. Tas darīts, lai čempionāts būtu ilgāks. Tāpat klāt nākušas MX65 un MX Dāmu klases. Dāmu klase visādā ziņā ir federācija ģenerālsekretāres Egijas Skurbes nopelns, jo viņa ir piesaistījusi līdzfinansējumu no Starptautiskās motobraucēju federācijas, kas ļaut attīstīt šo ideju. Meitenēm būs atsevišķs brauciens, kā arī viņām pirms katra posma tiek nodrošināti apmaksāti treniņi. Cerams, ka šis būs labs sākums jaunai Dāmu klasei, kļūstot aizvien populārākai. Jācer, ka Latvijas čempionātā jau sākot no pirmā posma būs kupls vadošo braucēju skaits ne tikai no Baltijas valstīm, bet arī sportisti no Somijas un citurienes, demonstrējot augstvērtīgu rezultātu trasē. Tāpat komandu konkurence šogad solās būt ļoti sīva! Tā kā gaidām Aizputes posmu! Tie, kas tiek, braucam atbalstīt sportistus klātienē, bet, kas netiek, to varēs izdarīt pie televizora ekrāniem..”

Latvijas motokrosa čempionātā pirmais posms notiks jau šajā nedēļas nogalē, 20. aprīlī, “Misiņkalna” moto trasē, Aizputē. Pārējie tiks organizēti “Vaidavas kausa” izcīņas ietvaros Apes trasē, kā arī Dobelē, Alojā, Stelpē, Madonā un Cēsīs, kur atkal gaidāms lielais fināls

Pirmā posma sacensības “Best4Sport TV” kanālā komentēs sporta komentētājs Jānis Eisaks tandēmā ar bijušo motokrosa un supermoto braucēju Lauri Liepiņu.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv