Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonasam treniņos iespaidīgs kritiens, nākamie divi posmi ies secen

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Jonasam treniņos iespaidīgs kritiens, nākamie divi posmi ies secen
Pauls Jonass

Latvijas spēcīgākais motokrosists Pauls Jonass treniņā piedzīvoja smagu kritienu, pēc kura viņš pasaules čempionātā izlaidīs divus posmus. Jonass sarunā ar Latvijas Radio pastāstīja, ka kritienā neguva smagas traumas, tomēr tās ir gana nopietnas, lai sacīkstēs varētu atgriezties tikai maija otrajā pusē.

Jonass aprīļa pēdējās dienās nestartēs pasaules čempionāta posmā Portugālē, kā arī nākamajās sacīkstēs nedēļu vēlāk Spānijā. Atgriešanos viņš plāno 21. maijā Francijā.

Precīzu notikumu gaitu neveiksmīgajā treniņā Jonass atturējās izklāstīt, bet atzina, ka atgadījās ķibele, kas bija ārpus viņa kontroles, un sekoja diezgan iespaidīgs kritiens. Uzreiz pēc tā Jonasam šķitis, ka būs ļoti traki un sekas smagākas. Viņu uzreiz nogādāja slimnīcā pārbaudēm, bet jau nākamajā dienā motosportistu izrakstīja. Pauls pārbaudījās vēl pie zināmiem dakteriem, lai pārliecinātos, ka viss kārtībā.

Paulam šķiet, ka viss būs labi, tikai viņam jāatgūstas fiziski un psiholoģiski, lai ar jaunu sparu sagatavotos Francijas posmam. Ķivere viņu šoreiz pasargājusi no smadzeņu satricinājuma.

"Treniņos piedzīvoju iespaidīgu kritienu, kas bija ārpus manas kontroles. Diemžēl pēc šī kritiena ir sekas, no kurām jātiek vaļā. Sākumā likās, ka sekas būs daudz nopietnākas, bet, par laimi, nekas tāds nopietns nav, lauzts nekas nav, tikai viss ir kārtīgi sadauzīts. Smadzeņu satricinājuma nav, ķivere pasargāja. Tagad jātiek no tā vaļā, un tad centīšos gatavoties uz Francijas posmu. Tāds ir sports, bet pēc lietus spīd saule, un tagad tikai jāgaida, kad mākoņi paies maliņā."

Jonass neslēpa, ka neveiksmes un traumiņas viena pēc otras viņam izraisīja ļoti depresīvu noskaņojumu, bet to viņš ir apņēmies pārvarēt, sakārtojot gan ķermeni, gan domas.

Pēc četriem posmiem Jonass pasaules čempionātā prestižākajā MXGP klasē ar 56 punktiem ieņem 15. vietu.

Izmantotie resursi:
LSM.lv - Uzticamas ziņas

  +1 [+] [-]

, 2023-04-27 23:31, pirms gada
Vai var gadīties, ka viņam var būt grūtības nākošo sezon vispar saglabat vietu Mx gp?

  -3 [+] [-]

, 2023-04-28 02:16, pirms gada
varbut vinam iedot 125 kubi mociti ja nevar novaldit zb tas nav mx braucejs

  -3 [+] [-]

, 2023-04-28 03:40, pirms gada
Pat nebrīnos. Baigi karro atgādina. Vairāk ar muti brauc un sapņo, nevis dara

  -3 [+] [-]

, 2023-04-28 06:51, pirms gada
Visticamāk,ka šī ir pēdējā sezona. Ja vēl būtu iespēja,kā šosejā braukt līdz 50 gadiem Mx2,tad jā,bet lielie moči nav priekš viņa.

  -3 [+] [-]

, 2023-04-28 07:22, pirms gada
Ceru, ka Paulam "Kritiens" Jonasam ir mērķis, ko dzīvē darīt, jo motokross augstākajā līmenī priekš viņa varētu agonēt pēdējo gadu. Protams, ja pats var visus braukšanas izdevumus apmaksāt, tad noteikti kāda komanda dos viņam iespēju. Bet neredzu viņā vairs potenciālu. Tad labāk dot iespēju kādam mx2 džekam. Gaidām Reišuļus augšā.

     [+] [-]

, 2023-04-28 08:05, pirms gada
Norakstīta sezona

  -2 [+] [-]

, 2023-04-28 08:36, pirms gada
Bēdu ieleja, jau sāk treniņos krist 😱

  +3 [+] [-]

, 2023-04-28 08:50, pirms gada
Lielākā daļa šeit komentējošo pat nav rakstu izlasījuši.
Veselību Paulam!

  +2 [+] [-]

, 2023-04-28 09:34, pirms gada
Paulīt veselību un izturību.Skatos te daudziem ši ir prieka ziņā, ir ko apriet.Interesanti kāds no jums gudriniekiem ir braucis moci ,muldēt visi prot.

     [+] [-]

, 2023-04-28 09:59, pirms gada
Dzimmiy rakstīja: Bēdu ieleja, jau sāk treniņos krist 😱
Atklāšu noslepumu. Arī Gajseri un Hermingsi krituši un vēl smagāk treninos tāpēc nevajag brīnīties.

  -1 [+] [-]

, 2023-04-28 10:25, pirms gada
nu tipiski latvieši tie,kas priecājas par Paula neveiksmēm-man jūsu žēl.bet Paulam vēlu ātrāk izveseļoties,zini,ka ir ļoti daudz īstu fanu,kuri atbalsta ne tikai panākumu laikā,bet arī brīžos,kad neveicas,kad ir traumas.

  -1 [+] [-]

, 2023-04-28 11:01, pirms gada
Ko lai saka...visu laiku kaut kas PJ41 traucē!? Pagājušajā gadā mocis(#61 tas netraucēja);
Šogad atkal veļas gar zemi kā tāds puišelis!?
Tautā runā ka HRC esot viss jaudīgākais mocis un uz šo brīdi pats labākais,bet JĀMĀK tas rumaks apseglot(to pierāda arī Fernandezs,par Bogeru nerunāšu,kas arī netiek galā ar moča iespējām!!!
Varbū tomēr ir jāmaina fiziskās sagatavotības un braukšanas treneris ,ja šitā gāžas gar zemi ...

     [+] [-]

, 2023-04-28 17:08, pirms gada
markkomartins rakstīja: Pat nebrīnos. Baigi karro atgādina. Vairāk ar muti brauc un sapņo, nevis dara
Cik moto braucējus Tu vari nosaukt Latvijā kuri ir labāki par Karro un Jonasu? Ok, Karro vairs nebrauc.

  +1 [+] [-]

, 2023-04-28 19:22, pirms gada
tads, nav saprotams tavs jautājums. markomartins tikai pielīdzina Jonasa raksturu Matīsam. Viņš jau neapgalvo, ka kāds Latvijā ir labāks (kaut gan būtu interesanti Sabuli redzēt MXGP). Tikai saka, kam arī es piekrītu, ka saukļu kliegšana starpsezonā ne pie kā laba nenoved. Labāk skatīties pasaules gonkas, kurā kāds latvietis cīnās par punktiem, nekā Paula ntās intervijas, kurās sola pēc traumas kļūt labāks un cīnīties par podestu.

     [+] [-]

, 2023-04-29 02:40, pirms gada
guntis86 rakstīja: tads, nav saprotams tavs jautājums. markomartins tikai pielīdzina Jonasa raksturu Matīsam. Viņš jau neapgalvo, ka kāds Latvijā ir labāks (kaut gan būtu interesanti Sabuli redzēt MXGP). Tikai saka, kam arī es piekrītu, ka saukļu kliegšana starpsezonā ne pie kā laba nenoved. Labāk skatīties pasaules gonkas, kurā kāds latvietis cīnās par punktiem, nekā Paula ntās intervijas, kurās sola pēc traumas kļūt labāks un cīnīties par podestu.
Tieši tā. Pirms sezonas Serģis stāsta,ka ar Hondu Pauls saprotas daudz labāk. Ar kovārni Pauls arī krita un vēlās,bet līdz finišam tika pat biežāk,kā tagad.

     [+] [-]

, 2023-04-29 02:43, pirms gada
holešots rakstīja: nu tipiski latvieši tie,kas priecājas par Paula neveiksmēm-man jūsu žēl.bet Paulam vēlu ātrāk izveseļoties,zini,ka ir ļoti daudz īstu fanu,kuri atbalsta ne tikai panākumu laikā,bet arī brīžos,kad neveicas,kad ir traumas.
Kur Tu redzi,ka te kāds priecājas par Paula neveiksmēm. Vajag tikai noņemt rozā brilles un saprast,ka šo sezonu laikā jau nu vajadzēja pierast pie MXGP klases moču jaudas.