Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Šileika Vācijā cīnīsies spēcīgākajā klasē un startēs arī Eiropas čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Šileika Vācijā cīnīsies spēcīgākajā klasē un startēs arī Eiropas čempionātā
Tomass Šileika
Foto: Facebook.com/ThomasSileika637

Motokrosa braucējs Tomass Šileika gaidāmajā sezonā plāno piedalīties Eiropas, kā arī Vācijas čempionātos, kur pārstāvēs "WZ Racing" komandu.

Jau 2016. gada nogalē Šileika pievienojās vācu komandai "WZ Racing", pērn tās sastāvā startējot Vācijas motokrosa čempionātā, kur startē sportisti no dažādām valstīm. "ADAC MX Youngster Cup" klasē pērn latvietis finišu sasniedza visos 14 braucienos, kopvērtējumā kļūstot par vicečempionu. Labāks par Šileiku 2017. gadā bija tikai mājinieks Toms Kohs.

Šī gada sezonā Šileika ir palicis "WZ Racing" sastāvā un plāno spert soli uz priekšu, ar 350 kubikcentimetru motociklu startējot vadošajā "ADAC MX Masters" klasē. Tāpat sportists iecerējis piedalīties visos Eiropas motokrosa čempionāta posmos EMX250 klasē.

"Pieņemt lēmumu palikt komandā bija viegli, jo kopā aizvadījām lielisku pagājušo sezonu un man nebija par ko sūdzēties," stāsta Šileika. "Varbūt mēs neesam lielākā komanda, bet man apkārt esošie cilvēki, mūsu programma un viss pārējais ir augstākajā līmenī. Iepriekšējā gadā visas sezonas garumā spēju būt stabils, kas iepriekš nebija izdevies."

Vācijas čempionāts startēs 21. un 22. aprīlī Firstlihas Drenas trasē, kamēr Eiropas motokrosa čempionāts EMX250 klasē sāksies jau 25. martā Spānijā, Valensijā.

"Eiropas čempionātā gribu pierādīt, ka spēju cīnīties ar vadošajiem braucējiem, bet Vācijas čempionātu izmantošu labas pieredzes gūšanai, protams, cenšoties sasniegt iespējami labāku rezultātu," komentē Šileika.

Jau vēstīts, ka Vācijas čempionātā "ADAC MX Masters" klasē šogad ieplānojis startēt arī latviešu motosportists Matīss Karro, kurš drīzumā varētu noslēgt līgumu ar "Monster Energy Kawasaki ELF Team Pfeil".

     [+] [-]

, 2018-02-28 08:38, pirms 6 gadiem
Tas priecē, pat ļoti. Vācijas čempionāts ir nopietni mači ar ļoooti spēcīgu sastāvu, un ja vari iebraukt sešniekā, tad par visiem 100 %-iem esi gatavs arī eiropas čempim. Galvenais, la nav traumas, tad jau būs o.k. Gan Matīsa unTomasa meistarība un braukšanas māka ļauj cerēt uz labām vietām Vācijā un Eiropā.