Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Rasmanis Itālijā aizvadījis Eiropas enduro čempionāta pirmo posmu

Juris Grīns
Juris Grīns

Rasmanis Itālijā aizvadījis Eiropas enduro čempionāta pirmo posmu
Miks Rasmanis. Foto: Pixel Press Sport

Latviešu motosportists Miks Rasmanis pagājušās nedēļas nogalē Itālijā piedalījās Eiropas enduro čempionāta pirmajā posmā, sasniedzot cienījamus rezultātus.

Sacensības Fabriano norisinājās divas dienas. Pirmo dienu "Junior 1" klasē Rasmanis noslēdza ar sesto rezultātu, bet otrajā dienā ieņēma piekto vietu.

"Sestdienas rīts iesākās mitrs, testi visas dienas garumā bija tādi slidenie, plus pa vidu akmeņi," stāsta Miks Rasmanis. "Akmeņi, stāvi uzbraucieni un stāvi nobraucieni. Pirmo reizi savā karjeras laikā sastapos ar to, ka ausis krita ciet biežāk nekā bija plānots. Maksimālais kāpums, ko pārbraucienā veicām - ap 750 metriem. Sanāca ātrumaposmos šur tur ieķerties."

"Svētdienā bija iestājies pamatīgs lietus režīms un gāza kā ar spaiņiem. Auksts, vējš. Ar trīs kārtām siltajām drēbēm bija auksti, kārtīgi izmirkām. Trase palika vēl interesantāka - kur pirmajā dienā bija špūrītes, otrajā dienā izveidojās dubļu upītes. Secinājumi - noteikti izbaudīju, jauna pieredze."

Pēc pirmā posma "Junior 1" klases kopvērtējumā Miks Rasmanis ieņem sesto vietu.

Kopumā šosezon Eiropas enduro čempionātā paredzēti četri posmi. Nākamais notiks 13. un 14. maijā Portugālē, bet pēc tam sacensības paredzētas arī Igaunijā un Polijā.

1. dienas rezultāti:

2. dienas rezultāti:

Pilni rezultāti: https://www.enduroeuropean.com/gare...