Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Pēc nepilna mēneša Liepājā tiks atklāta "Cross Country" moto sezona

Juris Grīns
Juris Grīns

Pēc nepilna mēneša Liepājā tiks atklāta "Cross Country" moto sezona
Foto: Facebook.com/endurosports

Tradicionāli, jau astoto gadu pēc kārtas 23. martā Liepājā, moto parkā "Lauma" notiks moto sacensību sezonas atklāšana "Liepāja 2024". Arī šogad tā notiks ar Latvijas čempionāta un kausa pirmo posmu "Cross Country".

Moto parks “Lauma” ir daudzu motosportistu iecienīta trase, kurā treniņus turpina arī ziemas periodā. Organizators Cross Country trasē iekļauj “Laumas” smilšaino moto trases daļu, pļavas posmu, meža sadaļu un citas interesantas vietas. Cross Country dalībniekiem šī trase patīk, jo var kārtīgi pacīnīties tieši smilšu sekcijā, kura pēc katra nākamā apļa kļūst arvien sarežģītāka un izbrauktāka. Arī šogad trasē būs sava “rozīnīte”. Interesantas sacensības garantētas visās klasēs.

LaMSF Enduro komisijas vadītājs Kaspars Ērkulis: “Man ir liels prieks, ka kārtējo sezonu varam sākt Liepājā, leģendārajā moto parkā “Lauma”. Šogad lieli pārsteigumi trasē nav gaidāmi, bet, cik zināms, tad organizatoram ir dažas labas idejas. Liels paldies Liepājas pilsētas pašvaldībai, kas palīdz un atbalsta šāda veida pasākumus. Tas priecē gan vietējos, gan arī citu pilsētu līdzjutējus. Ar šīm sacensībām sezona tikai sāksies, braucam ne tikai ātri, bet arī droši un bez traumām. Novēlu visiem dalībniekiem veiksmīgu 2024. gada Cross Country sezonu.”

Organizators Ainis Kļavenieks: “Mēs kā organizatori vienmēr cenšamies parūpēties par mūsu laiku atbilstošu balvu fondu. Galvenajā balvā augstspiediena mazgātājs no mūsu atbalstītāja “STIHL”.” Pirmo gadu Cross Country būs Latvijas čempionāta ieskaite kvadriciklu klasēm. “Ceram, ka arī kvadriciklu dalībnieki būs kuplā pulkā. Cerēsim uz labiem laikapstākļiem,” saka Ainis Kļavenieks. Šogad trasē būs veiktas izmaiņas, tā būs nedaudz savādāka un vēl interesantāka, būs arī kāda tā sauktā “rozīnīte”. “Esam atraduši jaunas vietas, skatīsimies, kuras iekļausim. ”Lauma” ir “Lauma” – smilšu segums. Centīsimies, kā vienmēr, tā, lai braucējiem būtu super labi. Galvenais, lai sportistiem viss izdotos. Novēlu visiem labi pavadīt laiku un baudīt sezonas atklāšanas pirmo posmu. Visi laipni aicināti. Tiekamies trasē! Liels paldies Liepājas pašvaldībai par atbalstu,” saka Ainis Kļavenieks.

Skatītājiem ieeja bez maksas. Būs ēdinātāji. Ja būs atbilstoši laikapstākļi, tiks nodrošinātas izklaides un atrakcijas arī jaunākajiem skatītājiem.

Par treniņiem Cross Country trasē aicinām sazināties ar organizatoru Aini Kļavenieku, zvanot pa tālruni: 29263344.

Sacensību nolikums: https://www.licences.lv/events?disc...

Reģistrācija būs atvērta no šī gada 5. marta.

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna
LaMSF preses sekretāre