Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass neveiksmes dēļ kvalifikācijā zaudē trešo vietu un finišē astotais

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass neveiksmes dēļ kvalifikācijā zaudē trešo vietu un finišē astotais
Pauls Jonass. Foto: Full Spectrum Media

Pasaules motokrosa čempionāta Indonēzijas posma kvalifikācijā Pauls Jonass guvis astoto vietu, bet sacensību pirmajā daļā bija trešais, pirms piedzīvoja neveiksmi. Uzvaru guvis čempionāta līderis Tims Gajsers.

Samotas-Sumbavas trasē tiek aizvadīts šīs sezonas 12. posms. Ņemot vērā to, ka šīs sacīkstes norisinās tik tālu no Eiropas, abās klasēs braucēju skaits ir salīdzinoši mazāks nekā ierasts. MXGP klasē uz starta izgāja 19 braucēji, savukārt MX2 klasē - tikai 13. Atgādinām, ka sākotnēji dalībnieku sarakstā bija mazliet vairāk sportistu, taču ne visi ir ierindā.

MXGP kvalifikācijā startu izcēla sezonas līderis Gajsers. Jonass cīnījās par otro pozīciju, bet viņu apdzina Romēns Fevrs, kurš aizvada otro posmu kopš atgriešanās pēc traumas sadziedēšanas. Pēc tam Jonasam uz pēdām mina Rubens Fernandess, bet sacensību vidusdaļā, sestajā aplī no veicamajiem 12, latviešu motosportista motociklam radās problēmas, kā rezultātā viņš uz laiku aizkavējās un atkrita aiz pirmā desmitnieka.

Fevrs turējās tuvu Gajseram, bet beigās atpalika, samierinoties ar otro vietu. Fernandess finišēja trešais, aiz sevis atstājot Horhi Prado. Tālāk finišēja Kalvins Vlānderens, Glens Koldenhofs un Mičels Evanss. Savukārt Jonass, pēc neveiksmes turpinot sacensības, vairākus konkurentus apdzina un finišu sasniedza astotajā vietā.

Džeremijs Sīvers, kurš ir kopvērtējuma vicelīderis, otrajā aplī izstājās. Sportists ir saindējies ar pārtiku un jūtas slikti, tā pati problēma esot skārusi vēl vairākus braucējus.

MX2 klasē pirmās divas vietas izcīnīja abi titula pretendenti. Toms Vjāls guva uzvaru, pārspējot Jago Gērtsu, savukārt trešajā vietā ierindojās Tibo Benistāns.

Svētdien finālbraucienu starts MXGP klasei paredzēts plkst. 8:15 un 11:10 pēc Latvijas laika.