Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempions Grīnfelds: "Ir grūti saprast, kam gatavoties"

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas čempions Grīnfelds: "Ir grūti saprast, kam gatavoties"
Andris Grīnfelds pasaules čempionātā. Foto: Jose Pombo

2020. gada Latvijas enduro čempionātā Andris Grīnfelds no "CEC I.S.Racing" komandas izcīnīja pirmo vietu E3 klasē un trešo vietu EGP klasē. Šajā intervijā viņš sniedz atbildes uz jautājumiem par aizvadīto sezonu un pastāsta arī par šīs sezonas plāniem.

Cik ilgi nodarbojies ar enduro?

Andris Grīnfelds: "Šī būs mana trešā pilnā enduro sezona."

Kura ir Tava iecienītākā enduro/"cross country" trase Latvijā? Kas tajā ir tik īpašs?

A.G.: "Domāju, ka tāpat kā lielākajai daļai enduro braucēju, īstu enduro garšu izdodas noķert tieši Madonā, "Smeceres silā", kur to atļauj gan vieta, gan visi pārējie faktori."

Kā veicās pagājušā gada enduro sezonā?

A.G.: "Pagājušajā sezonā startēju E3 klasē. E3 klases kopvērtējumā biju pirmais un EGP klasē trešais."

Kas visvairāk palicis atmiņā no pagājušās sezonas?

A.G.: "Pagājušajā gada Latvijas/Baltijas enduro sezona bija samērā mierīga. Spilgtākās atmiņas ir palikušas no pasaules čempionāta superenduro, kurā startēju tieši pirms pandēmijas sākuma."

Varbūt bija arī kāds neveiksmīgāks starts vai posms, kad bija sajūta, ka kopvērtējums "zaudēts", bet finālā tomēr tas netraucēja iekļūt starp "Top 3" līderiem?

A.G.: "Līdz šim mans neveiksmīgākais sacensību starts pagājušajā gadā bija Zantē. Pirmajā aplī, abos testos pieļāvu rupjas kļūdas, ar vairākiem kritieniem, līdz ar to nācās kārtīgi nomierināties un pēc tam arī iesvīst, lai mēģinātu atgūt zaudēto."

Vai pandēmijas laiks ir ietekmējis Tavu motosportista karjeru, ikdienu, rutīnu? Protams, neskaitot sezonas sākšanos. Ja jā, tad ko tieši tas ir ietekmējis? Kā ar to tiec galā?

A.G.: "Protams, ir grūti saprast, kam gatavoties un, vai gatavoties. Bet visādi citādi, mana ikdiena pamatā tāpat ir ap motocikliem, līdz ar to, esmu gatavs jebkurā brīdī kāpt virsū un braukt. Situācija visiem ir līdzīga, liek vairāk izbaudīt treniņus un pašu braukšanas procesu. Bet nenoliedzami, sacensību sajūta ir kaut kas tāds, ko nevar citādāk nomodelēt."

Domāju, ka visi nepacietīgi gaida jauno enduro sezonu. Cik ļoti Tu to gaidi?

A.G.: "Jā, tik liela pauze no sacensībām nav bijusi sen. 15. maijā atklāju enduro sezonu Igaunijā, kur startēju Igaunijas enduro čempionāta pirmajā posmā un savā E2 klasē izcīnīja trešo vietu, savukārt absolūtajā vērtējumā – ceturto vietu. Vēl vairāk gaidu, kad varēsim sacensības atsākt Latvijā."

Kādi ir Tavi plāni un mērķi gaidāmajai sezonai?

A.G.: "Šogad startēšu E2 klasē ar "Beta" 390 kubikcentimetru 4T motociklu. Galvenais mērķis ir braukt stabili un censties kāpināt tempu. Bet pašreiz lielākais sezonas mērķis, šķiet, ir "hard enduro" sacensības "Red Bull Romaniacs", kas notiks Rumānijā."

Ko Tu novēli sev un citiem gaidāmajā sezonā?

A.G.: "Novēlu visiem pēc iespējas ātrāku sezonas sākumu, lai rudenī nav katru nedēļu jāpavada sacensībās."