Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Baksam operācija, Stupelim kājas trauma un, iespējams, ribu lūzumi

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Baksam operācija, Stupelim kājas trauma un, iespējams, ribu lūzumi
Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis
Foto: Dries Dewitte

Svētdien startēja jaunā sezona pasaules čempionātā motokrosā blakusvāģiem, kura diemžēl neveiksmīgi iesākusies Etjēnam Baksam un Kasparam Stupelim, kuri, demonstrējot lielisku ātrumu, pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu. Diemžēl gan Etjēns, gan Kaspars šajā kritienā iedzīvojās savainojumos.

Pēc soda, kuru ekipāža saņēma kvalifikācijā, sacensības tika uzsāktas no otrās rindas jeb 23.starta vietas, kas dzīvi vieglāku nepadarīja. Kā ziņoja Kaspars, tad starts padevās labs, bet pirmajā līkumā sanāca noslāpt, kā rezultātā ekipāža aizbrauca pārliecinoši pēdējā vietā. Taču turpinājumā Etjēns lidoja pa trasi, jo pēc nobrauktām 20 minūtēm ekipāža jau bija aizcīnījusies līdz ceturtajai vietai!

Taču kādā no trases vietām Etjēnam radās spontāna ideja braukt pa citu trajektoriju, kur vēl tobrīd neviens nebija braucis. Diemžēl tajā vietā attīstītais ātrums bija nedaudz par lielu, kā rezultātā motocikls iedūrās un abi braucēji uzmeta pamatīgu kūleni.

''Šobrīd Etjēns ir slimnīcā, kur viņam tiks taisīta operācija lauztajam atslēgas kaulam. Cik traki ir lauzts, to es nezinu. Ja būs saprātīgi lauzts, tad to var ātri saskrūvēt un pēc neilga laika jau par 80% tikt uz pekām. Pats pēc šāda savainojuma esmu startējis jau pēc astoņām dienām. Kā būs Baksam, šobrīd nezinu,” sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' stāsta Kaspars Stupelis.

Diemžēl arī Kaspars šajā kritienā ir guvis traumas. ''Pirmā doma bija, ka esmu lauzis kāju (virs potītes), taču pēc kritiena piecēlos un varēju nolikt kāju uz zemes. Pats aizgāju līdz mašīnai, taču sāpes, protams, bija. Arī sasistā vieta ir uzpampusi. Sazvanījos ar vienu pazīstamu dakteri, lai uztaisītu rentgenu, taču viņš teica, ja kāju varu nolikt uz zemes un paiet, tad nevajadzētu būt nekam nopietnam. Noteikti pārbaudīšu muskuli, taču to var darīt tikai pēc 24 stundām, kad būs mazinājusies tūska. Tāpat kritienā par 99% liekas, ka man ir lauztas vai ieplīsušas ribas, jo elpojot ir asas sāpes. Arī galvu sasitu, jo bija zvaigznītes, tāpēc arī staigāju tāds dulls. Žēl, ka tā, jo ātrums mums šajās sacīkstēs bija ļoti labs.”

Sarunas nobeigumā Kaspars atzina, ka Nīderlandes motokrosa čempionāta 2.posmu, kas notiks pēc nedēļas, ekipāža būs spiesta izlaist, taču par nākamo PČ posmu vēl skaidrības nav, lai arī pilots pauda cerību atgriezties trasē jau uz nākamo PČ posmu.

''Šobrīd tiešām nezinu, kad varēsim atgriezties trasē. Arī pats gribu pārbaudīt kāju, jo varbūt tur ir kaut kas sliktāks, nekā domāju. Man ir tā, ka es sev varu iestāstīt, ka man nesāp, lai arī citreiz tā trauma ir nopietnāka nekā es sevi mānu. Cerēsim uz to labāko, jo sliktāk jau vairs nevar būt,” nobeidz Stupelis.

Atgādināsim, ka posmā ar 44 punktiem triumfēja titulētā Daniela Vilemsena ekipāža, 43 punktus nopelnīja Kēns Hermanss, bet trešais ar 40 punktiem palika beļģu pilots Marvins Vanlušens.

  +3 [+] [-]

, 2018-03-25 22:36, pirms 6 gadiem
Čaļi turās. Būs labi.savas uzvaras vēl paņemsiet

     [+] [-]

, 2018-03-25 23:19, pirms 6 gadiem
Cerams,nebus smagi.Vilemsens gan monstrs.

     [+] [-]

, 2018-03-26 00:14, pirms 6 gadiem
Lūk, šis ir īstu vīru sports!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja