Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonasam PČ pirmajā posmā pretī stāsies vairāk par 30 konkurentiem

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonasam PČ pirmajā posmā pretī stāsies vairāk par 30 konkurentiem
Foto: mxgp.com

Jau marta sākumā Argentīnā startēs pasaules motokrosa čempionāta jaunā sezona. Uz starta MX2 klasē kā pašreizējais čempions stāsies latvietis Pauls Jonass - pirmajā posmā viņam vairāk par 30 konkurentiem.

Lai gan pēdējās nedēļās vēl notikušas vairākas interesantas izmaiņas, komandu sastāvu jau kādu laiku pārsvarā bija zināmi, un tagad pasaules čempionāta rīkotāji atklājuši tos sportistus, kas pieteikušies dalībai 3. un 4. martā gaidāmajā posmā Argentīnā, Neukenas trasē.

33 sportisti startēs MX2 klasē, kur favorīts būs "Red Bull KTM Factory Racing" vienību pārstāvošais latvietis Jonass. Sportists jau domā par MXGP klasi, kur tuvāko sezonu laikā noteikti tiks startēts, bet pagaidām Pauls mēģinās aizstāvēt pērn gūto pirmo vietu un par godu tam trasē startēs nevis ar ierasto 41. numuru, bet gan pirmo. No spēcīgākajiem braucējiem, kas stāsies viņam pretī, jāmin Tomass Kjers Olsens, Horhe Prado, Tomass Kovingtons, Kalvins Vlānderens, Vsevolods Briļjakovs, Hanters Lorenss, Bens Vatsons, un noteikti ar labiem rezultātiem paspīdēs arī citi.

MXGP klasē pieteikušies 34 sportisti. Pašreizējais čempions Antonio Kairoli stāsies pretī Džefrijs Herlingss, Tims Gajsers, Tomijs Sīrls, Romēns Fevrs, Džordi Tiksjē, Jevgēņijs Bobriševs, Makss Nagls, Gotjē Polēns, Šons Simpsons, Klemens Desāls, Makss Enstijs un citi, arī Džeremijs Sīvers un Džulians Lībers, kuri iepriekš bija vieni no favorītiem MX2 klasē, bet tagad pievienojušies "lielajiem vīriem". Ar startiem priecēs arī igaunis Tanels Leoks un lietuvietis Armins Jasikonis, taču šī klase pagaidām diemžēl bez latviešiem. Arī Benuā Paturels, kuram bija plānota pāreja uz MXGP klasi, pašlaik nav starp dalībniekiem.

Argentīnas posma dalībnieku saraksts: docs.mxgp.com

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro