Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass izcīna piekto vietu Trentino MXGP kvalifikācijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass izcīna piekto vietu Trentino MXGP kvalifikācijā
Pauls Jonass. Foto: Standing Construct GASGAS MXGP

Pasaules motokrosa čempionāta 14. posma kvalifikācijā Itālijā, Pjetramuratas trasē piekto vietu guvis latviešu motosportists Pauls Jonass, kamēr uzvaru izcīnīja viņa kopvērtējuma galvenais sāncensis Žeremijs Sīvers.

Pēcpusdienā tiks aizvadīti Trentino "Grand Prix" izcīņas finālbraucieni, kuru sākums paredzēts plkst. 14:15 un 17:10 pēc Latvijas laika. Savukārt MX2 klasē cīņu sākums nolikts uz plkst. 13:15 un 16:10.

MXGP kvalifikācijā uzvarēja "Monster Energy Yamaha" komandas braucējs Sīvers, kurš kopvērtējuma tabulā piecus posmus pirms sezonas beigām ir 21 punktu priekšā Jonasam. "Standing Construct GasGas" komandu pārstāvošais latvietis kvalifikācijā labāko laiku uzrādīja savā otrajā aplī, par 1.219 sekundēm atpaliekot no šveicieša.

Aiz Jonasa palika spēcīgie Tims Gajsers ("Team HRC"), kurš ir viens no trim galvenajiem titula kandidātiem, un Horhe Prado ("Red Bull KTM") - viņiem sestā un septītā vieta.

Jāpiemin, ka arī pirms tam notikušajos brīvajos treniņbraucienos Jonass bija piektais ātrākais.

Savukārt Sīvera tuvākais sekotāji bija "Red Bull KTM" komandas braucēji - pasaules čempionāta līderis Džefrijs Herlingss un veterāns Antonio Kairoli. Ceturto vietu ieņēma Romēns Fevrs ar "Monter Energy Kawasaki" motociklu.

Šobrīd MXGP kopvērtējumā Herlingsam ir 12 punktu pārsvars pār Fevru, bet Gajsers atpaliek 15 punktus.

Arī MX2 klasē ātrākā bija "Monster Energy Yamaha" komanda - pirmais bija Jago Gērts, kamēr otro vietu ieņēma viņa pārinieks Maksims Renū, kurš šobrīd ir pārliecinošs kopvērtējuma līderis. "Red Bull KTM" pārstāvji Renā Hofers un Toms Bialle ierindojās nākošajās divās pozīcijās.

     [+] [-]

, 2021-10-24 15:00, pirms 3 gadiem
Top4 šodien rezervēts

     [+] [-]

, 2021-10-24 15:01, pirms 3 gadiem
6ta vieta pirmajā braucienā