Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jasikonis pārtrauc MXGP sezonu

Juris Grīns
Juris Grīns

Jasikonis pārtrauc MXGP sezonu
Armins Jasikonis. Foto: mxgp.com

Gaidāmajos trīs pasaules motokrosa čempionāta posmos, kas norisināsies Itālijas provincē Trentino, uz starta MXGP klasē neredzēsim lietuviešu sportistu Arminu Jasikoni, kurš nolēmis sezonu pārtraukt, lai atpūstos un pēc tam atgrieztos cīņā noslēdzošajās sacensībās.

Pjetramuratas trasē plānotie trīs MXGP posmi notiks vienas nedēļas ietvaros. Pirmās sacensības risināsies jau šodien, nākamās tiks aizvadītas trešdien, bet vēl vienas - nākamajā svētdienā.

Pagājušajā gadā "Rockstar Energy Husqvarna" komandas braucējs Jasikonis piedzīvoja smagu kritienu, kā rezultātā ar galvas traumu pat nonāca mākslīgi izraisītā komā. Jau deviņus mēnešus vēlāk, šīs sezonas otrajā MXGP posmā Anglijā viņš atgriezās sacīkstēs. Kopš tā laika viņa sniegums vairs nav tik augsts kā iepriekš, lai gan punkti tiek gūti regulāri, bet augstāko rezultātu sportists sasniedza Lommelas trasē, kur otrajā braucienā finišēja sestais. Iepriekšējā posmā Spānijā viņš abos braucienos palika ārpus pirmā divdesmitnieka.

Jasikonis pieņēmis lēmumu nestartēt sacīkstēs Pjetramuratas trasē, bet atgriezīsies uz starta pasaules čempionāta pēdējos divos posmos, kas 7. un 10. novembrī notiks citā Itālijas trasē, Mantovā. Mērķis ir atgūt spēkus, lai noslēdzošajās sacensībās varētu cīnīties par augstākiem rezultātiem.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā šosezon, izlaižot divus posmus, Jasikonis ieņem 21. pozīciju, bet otrs "Rockstar Energy Husqvarna" braucējs Tomass Kjers Olsens ir desmitais. Dāņa sniegums ir daudz stabilāks, punktos viņš nav iekļuvis tikai trīs braucienos, bet individuāli labākais rezultāts ir mazliet sliktāks nekā Jasikonim - septītā vieta.