Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Mucenieks pasaules čempionātu sāk ar otro vietu kvalifikācijā, Stupelim sods

Juris Grīns
Juris Grīns

Mucenieks pasaules čempionātu sāk ar otro vietu kvalifikācijā, Stupelim sods
Valentīns Žirū un Elvijs Mucenieks
Foto: Julien Fouché

Ar kvalifikācijas braucieniem Nīderlandē, Osas trasē startējušas pasaules čempionāta pirmā posma sacensības blakusvāģu motokrosā. Valentīns Žirū un Elvijs Mucenieks ieguva otro pozīciju B grupā, kamēr A grupas kvalifikācijā sodu izpelnījās Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis, paliekot 12. vietā. Labs sniegums Kertam Varikam un Laurim Daideram, kuri finišēja ceturtie B grupā.

A grupas kvalifikācijā rezultātus noteica ne vien sportistu sniegums, bet arī tiesnešu pieņemtie lēmumi. Daniels Villemsens un Robijs Bakss, tāpat arī Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis, kā arī Brets Vilkinsons un Daniels Čemberleins saņēma desmit pozīciju sodu par dzelteno karogu neievērošanu, rezultātā atkrītot, attiecīgi, uz 11., 12. un 15. pozīciju.

Uzvara kvalifikācijas sacīkstēs A grupā pienācās austriešiem Benžaminam Veisam un Patrikam Šneideram, kamēr pirmo trijnieku pēc sodu piemērošanas noslēdza Koens Hermanss/Nikolā Musē un Darno van dern Bomens/Kenijs van Gālens.

Tikmēr B grupas kvalifikācijā uzvaru izcīnīja Marvins Vanlušens un Bens van den Bogārts, otro vietu ieņemot Valentīnam Žirū un Elvijam Muceniekam. Trešā vieta tika Stjuartam Braunam un Džo Millardam, bet ceturto vietu ieņēma Kerts Variks un Lauris Daiders.

Finālbraucieni Osas trasē notiks svētdien.

Posma kvalifikācijas rezultāti

A grupa:

VietaEkipāžaValstsMotocikls
1.Benžamins Veiss/Patriks ŠneidersAT-ATVMC-Zabel
2.Koens Hermanss/Nicolā MusēNL-FRWSP-Zabel
3.Jarno van den Bomens/Kenijs van GālensNL-NLWSP-Zabel
4.Riku Kunnass/Lari KunnassFI-FIWSP-KTM
5.Kristofs Santermanss/Kosts BelecksBE-LTWSP-Zabel
12.Etjēns Bakss/Kaspars StupelisNL-LVWSP-Zabel

B grupa:

VietaEkipāžaValstsMotocikls
1.Marvins Vanlušens/Bens van den BogārtsBE-NLVMC-Zabel
2.Valentīns Žirū/Elvijs MucenieksFR-LVWHT-Husqvarna
3.Stjuarts Brauns/Džo MillardsGB-GBWSP-Husqvarna
4.Kerts Variks/Lauris DaidersEE-LVWSP-Husqvarna
5.Tomass Čermaks/Ondrejs ČermaksCZ-CZWSP-MEGA