Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Karjeru noslēdz viens no ASV vadošajiem motokrosa braucējiem

Juris Grīns
Juris Grīns

Karjeru noslēdz viens no ASV vadošajiem motokrosa braucējiem
Zaks Osborns. Foto: Husqvarna

32 gadu vecumā par profesionālās karjeras noslēgšanu paziņojis Zaks Osborns, kurš ir viens no vadošajiem amerikāņu motokrosa, superkrosa un enduro braucējiem.

Ar motokrosu nodarboties Osborns sāka jau sešu gadu vecumā, bet profesionālo līmeni sasniedza 2006. gadā, kad uzsāka pirmos startus Amerikas motokrosa čempionātā ("AMA Motocross"). Kādu laiku pavadījis Eiropā, pēc tam sportists atgriezās ASV, kur turpināja piedalīties gan motokrosa, gan superkrosa čempionātos, izcīnot arī vairākus titulus.

Daudzus gadus viņš pārstāvēja "Rockstar Energy Husqvarna" rūpnīcas komandu, kuras sastāvā arī guvis lielākos panākumus, tāpat bijis ASV komandas sastāvā Nāciju kausā.

Osborns vairākkārt kļuvis par Amerikas čempionu. 2017. un 2018. gadā viņš to paveica superkrosā, triumfējot "AMA 250SX" Austrumu konferencē, bet 2017. gadā viņam izdevās kļūt arī par motokrosa čempionu "AMA 250MX" klasē. Kopš 2019. gada Osborns startēja 450cc klasē un 2020. gadā kļuva par "AMA Motocross" čempionu prestižajā "AMA 450MX" kategorijā. Šogad viņš muguras problēmu dēļ pilnu sezonu aizvadīt nevarēja.

Atsevišķus panākumus Osborns guva arī pasaules čempionātā, kur no 2008. līdz 2012. gadam startēja MX2 klasē, gan aizvadot tikai vienu pilnu sezonu un līdz debijai MX1 kategorijā (tagad MXGP klase) nenonākot. 2008. gadā sportists izcīnīja pirmo uzvaru kādā no braucieniem, bet 2009. gadā uzvarēja vēl reizi, gūstot arī pirmo uzvaru kādā no posmiem, kas tā arī palika vienīgā. Lai gan 2010. gadā uzvaras izpalika, tā bija viņa vienīgā pilnā sezona, un Osborns ieņēma augsto ceturto vietu MX2 sezonas kopvērtējumā.

Izmantotie resursi:
MX Large