Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Trešo gadu pēc kārtas WMX pasaules motokrosa čempionātā triumfē jaunzālandiete Dankena

Juris Grīns
Juris Grīns

Trešo gadu pēc kārtas WMX pasaules motokrosa čempionātā triumfē jaunzālandiete Dankena
Kortnija Dankena. Foto: mxgp.com

Šodien Itālijā par pasaules motokrosa čempioni dāmu ieskaitē trešo sezonu pēc kārtas kļuva Kortnija Dankena, kurai šī panākuma priekšlaicīgai nodrošināšanai pietika ar trešo vietu pirmajā braucienā.

Pjetramuratas traše šonedēļ jau aizvadīts Eiropas motokrosa čempionāta posms EMX125 klasē un pasaules motokrosa čempionāta posms dāmām (WMX), savukārt svētdien uz starta stāsies pasaules čempionāta dalībnieki MX2 un MXGP klasēs.

WMX noslēdzošajā posmā pirmajā braucienā uzvarēja vāciete Larisa Papenmeijere, kamēr Dankena ierindojās trešajā vietā un jau tobrīd nodrošināja sev titulu. Otrajā braucienā viņa to nosvinēja ar uzvaru, lai gan posma summā uzvarēja Papenmeijere.

"Šī mums nav bijusi gluda sezona, piedzīvoti gan kāpumi, gan kritumi," atzina "Bike It MTX Kawasaki" komandas braucēja Dankena. "Katrā no šīm situācijām man izdevās izkļūt ar iespējami labāko rezultātu. Nespēju izteikt vārdos, kas tā ir par sajūtu, uzvarēt trešo gadu pēc kārtas - trešo reizi ar to pašu komandu un motociklu, tas ir fantastiski."

Otro vietu šī gada čempionātā izdevās gūt holandietei Nensijai van de Venai, jo Kjara Fontanezi sezonu noslēdza ar ne tiem labākajiem rezultātiem. Līdzšinējai kopvērtējuma vicelīderei Fontanezi pirmajā braucienā sanāca pamatīgs kritiens jau pirmajā aplī un finišā viņa iebrauca tikai piecpadsmitā, kamēr otrajā braucienā sasniedza septīto vietu. Iepriekš savā karjerā par WMX pasaules čempioni Fontanezi kļuvusi sešas reizes.

Tikmēr jaunzēlandiešu sportiste Dankena čempiones titulu sasniegusi trešo sezonu pēc kārtas, un trešo reizi viņa to paveikusi ar "Kawasaki" motociklu.