Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Džets Lorenss kronēts par Supermotokrosa pasaules čempionu

Juris Grīns
Juris Grīns

Džets Lorenss kronēts par Supermotokrosa pasaules čempionu
Foto: AMA

Uzvarot finālsacensībās Lasvegasā, par Supermotokrosa (SMX) pasaules čempionu otro gadu pēc kārtas kronēts austrāliešu motosportists Džets Lorenss.

Supermotokrosa pasaules čempionāts apvieno AMA pārraudzībā esošos Amerikas supekrosa un motokrosa čempionātus, kam seko divas izslēgšanas sacensības un lielais fināls.

Izšķirošā cīņa par SMX pasaules čempiona kroni notika nedēļas nogalē Lasvegasā. Abos braucienos uzvarēja Džets Lorenss, taču ne bez spraigas cīņas. Pirmajā sacīkstē viņš apdzina Eli Tomaku, finišējot pirmajā vietā, kamēr trešais bija Hanters Lorenss. Otrajā braucienā Dž.Lorenss izcēla startu un nosargāja līderpozīciju pār brāli H.Lorensu līdz finišam, Tomakam šoreiz ieņemot trešo vietu.

Šī gada Amerikas superkrosa čempionam Čeisam Sekstonam sacensības Lasvegasā izvērsās pagalam neveiksmīgas. Pirmā brauciena sākumā viņam uz pleca piezemējās Džastins Barsija, kā rezultātā Sekstons guvis savainojumu.

Apdraudēta Sekstona dalība Nāciju motokrosā, kur būtu jāpārstāv ASV komanda. Parādījusies arī informācija, ka ASV izlase varētu nedoties uz Nāciju motokrosu, ja Sekstons nevarēs startēt, bet Tomaks nepiekritīs doties uz sacensībām viņa vietā.

Lasvegasas fināla kopvērtējums:

SMX kopvērtējums: