Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Martins pārspēj Banjaju sprinta sacīkstē Indijā, Bedzeki un Marini sadursme startā

Juris Grīns
Juris Grīns

Martins pārspēj Banjaju sprinta sacīkstē Indijā, Bedzeki un Marini sadursme startā
Horhe Martins. Foto: Motorsport.com

Šajā nedēļas nogalē Indijā pirmo reizi vēsturē norisinās "MotoGP" posms, un šodien jau aizvadīta sprinta sacīkste, kuras sākums lietus dēļ aizkavējās. Uzvaru guva čempionāta vicelīderis Horhe Martins, bet aiz viņa palika kopvērtējuma pirmajā vietā esošais Frančesko Banjaja.

Kvalifikācijā pirmās četras pozīcijas bija izcīnījuši braucēji ar "Ducati" motocikliem. Ātrākais bija Marko Bedzeki, kuram sekoja Martins, Banjaja un Luka Marini. Sprinta sacīkstē Bedzeki padevās slikts starts, turklāt viņa motociklam no aizmugures uztriecās un krita otrs "Mooney VR46" komandas braucējs Marini. Tālāk aizmugurē savā starpā sadūrās Pols Espargaro un Stefans Bradls, abiem sportistiem piedzīvojot kritienus.

Misano trasē notikušā iepriekšējā "MotoGP" posma uzvarētājs Martins kļuva par līderi, kamēr Marini izstājās, bet Bedzeki atkrita uz otrā desmitnieka beigu daļu, taču sacīksti spēja turpināt. Otrajā vietā iekārtojās Banjaja, taču Martins sāka iekrāt pārsvaru.

Trešajā aplī kļūdu pieļāva tobrīd ceturtajā vietā esošais Žoans Mirs, zaudējot pozīcijas. Viņš bija atkritis uz devīto vietu, bet tad kļūdījās vēlreiz un trešajā līkumā krita. Sestajā aplī no sestās pozīcijas tikmēr kritienu piedzīvoja Žoans Zarko. Vēlāk krita arī Aleišs Espargaro.

"Pramac Ducati" komandas braucējs Martins guva uzvaru, par 1.4 sekundēm pārspējot "Ducati" rūpnīcas braucēju Banjaju, kamēr trešais finišēja Marks Markess no "Honda" vienības. Ceturto vietu guva Breds Binders.

Bedzeki paveica teju brīnumu, bija ātrākais braucējs "Buddh International Circuit" trasē, veica daudzas apdzīšanas un finišu sasniedza piektais.

Svētdien Indijā notiks "Grand Prix" sacīkste, kas startēs plkst. 13:00 pēc Latvijas laika.

Sprinta sacīkstes rezultāti:

Čempionāta kopvērtējums: