Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas Junioru un Amatieru motokrosa čempionāts tiks noslēgts šonedēļ Madonā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas Junioru un Amatieru motokrosa čempionāts tiks noslēgts šonedēļ Madonā
Foto: Smeceres Sils

Jau šajā nedēļas nogalē ar sacensībām Smeceres sila mototrasē, Madonā tiks noslēgta Latvijas Amatieru un Junioru čempionātu sezona motokrosā.

Junioru un amatieru braucēji jau aizvadījuši četrus posmus, palicis tikai pēdējais, pēc kura tad arī tiks noskaidroti jaunie abu seriālu laureāti.

Amatieru čempionāta ietvaros tituli tiks sadalīti MX Iesācēju, MX2T, MX18+, MX30+, MX40+, MX45+, MX50+, MX55+ un Q Iesācēju klasēs. Savukārt Latvijas Junioru čempionāta ieskaitēs stiprākie tiks noskaidroti MX50 Rūķi, MX50 Rūķi Open, MX50 Jaunākie, MX50 Vecākie, MX65 Jaunākie, MX65 Vecākie, MX85 Jaunākie, MX85 Vecākie, Q Juniori un Q100.

MX85 Vecāko sportistu konkurencē pēc aizvadītajiem četriem posmiem visvairāk punktu ir Kristianam Baltusam (Rambas R), viņam pa pēdām ar 142 punktiem seko Rasmuss Aiviks no Igaunijas un Pēteris Zariņš (MX Druvas), kura kontā 120 punkti.

Arī MX85 Jaunāko sportistu konkurencē titulu dalīšana atlikta uz čempionāta pēdējo posmu. Šeit līderis ar 163 punktiem ir Sebastians Olsens (Rodeo MX), bet viņam pa pēdām ar iepriekšējos posmos izcīnītajiem 143 punktiem min Artūrs Vinters no “KTM Motofavorīts”. Uz latviešu braucēju cīņu par Junioru titulu no droša attāluma noskatās igaunis Jakobs Burmans, kurš ar 129 punktiem šobrīd ir trešais.

MX65 Vecāko braucēju klasē visvairāk punktu iepriekšējos piecos posmos sakrājis Edvards Jēkabsons (IK Ausaklis). Viņa īpašumā 142 punkti. No līdera 17 punktus atpaliek Luiss Jundzis (MX Ķekava), bet vēl par vienu punktu mazāk ir Artūram Blukam (CAMK Latgale).

Pēc neveiksmīga pirmā posma, gana pārliecinoši pēdējos trīs posmus aizvadījis Ričards Jurčenko (IK Auseklis), kurš ar 166 punktiem ir gana pārliecinošs līderis MX65 Jaunāko braucēju klasē. Otro pozīciju ar 135 punktiem ieņem Jurčenko kluba biedrs Alans Bērziņš, bet labāko TOP3 šajā klasē pirms Madonas posma ar 128 punktiem noslēdz Magnuss Misiņš (MX Ādaži).

MX50 Vecāko sportistu klasē intrigas norimsies tikai pēc Madonas posma, jo šobrīd par titulu notiek sīva cīņa starp Leo Veinbergu (AMK Bieriņi) un Rubenu Tēsu no Igaunijas. Šos sportistus šķir tikai divi punkti. Tāpat vēl nav līdz galam sadalīta Latvijas Junioru čempionāta bronzas medaļa. Šobrīd trešajā pozīcijā atrodas Roberts Vanags, bet uz šo vietu pretendē arī viņa kluba biedri no “AMk Bieriņi” komandas Daniils Hohlovs un Markuss Rode, kuri no Vanaga atpaliek tikai dažu punktus.

Līdzīgi kā MX50 Vecāko grupā, tāpat arī Jaunāko grupā līderus šķir tikai divi punkti. Šobrīd tabulas pašā augšā atrodas Ralfs Siks (Xskill Racing Team), bet pavisam blakus otrajā vietā viņam atrodas Noels Ballods – Nagradovs. Trešais šobrīd ir Bruno Geitus (AMK Bieriņi).

MX50 Rūķu konkurencē jau pirms Junioru čempionāta noslēdzošā posma ir zināms, ka čempiona titulu dalīs Ralfs Kalniņš – Kirilko (MX Ādaži) ar Artjomu Vasiļjevu (CAMK Latgale), kuri ir bijuši sīvākie konkurenti visas sezonas garumā. Vasiļjevs no Kirilko šobrīd atpaliek trīs punktus, taču tas ir salīdzinoši niecīgs pārsvars, ko viena posma ietvaros var sadeldēt. Tas nozīmē, ka šo jauno sportistu starpā vēl gaidāma pēdējā cīņa, kura tad noteiks stiprāko. Trešo vietu MX50 Rūķu klasē aizņēmis Adrians Vlasovs (CAMK Latgale).

MX50 Rūķi OPEN klasē visus aizvadītos četrus posmu divu braucienu summā ir uzvarējis Ričards Mihailovs (MX Delveri), līdz ar to viņa atrašanās sezonas līdera godā nav nekāds pārsteigums. Otro vietu ieņem Marija Vinogradova (CAMK Latgale), kura kāpusi uz goda pjedestāla visos aizvadītajos posmos, bet trešais uz pagaidām ir Kristers Treimanis – Freimanis (MX Delveri).

Q Juniori klasē neapstrīdams līderis ir “CrossMoto Racing Team” sportists Kārlis Straubergs, kas no iepriekšējiem posmiem “izcēlis” maksimālo punktu skaitu un šobrīd aizvada nevainojamu sezonu. Otrajā vietā iekārtojies Rubens Vestungs no Igaunijas, bet trešā pozīcija pieder citam “CrossMoto Racing Team” sportistam Martinam Puhaļskim.

Q100 klasē visu goda pjedestālu vismaz līdz Madonas posmam aizņēmuši igauņi. Pirmais ir Martins Kahrs, otrais – Brents Sauls, bet trešo vietu ieņem Melvins Rui.

Detalizētākus rezultātus par Latvijas Junioru čempionātu un Latvijas Amatieru čempionātu var meklēt šeit: https://beta.speedhive.com/