Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Nīderlande uz Nāciju motokrosu dosies pēdējo gadu spēcīgākajā sastāvā

Juris Grīns
Juris Grīns

Nīderlande uz Nāciju motokrosu dosies pēdējo gadu spēcīgākajā sastāvā
Džefrijs Herlingss
Foto: Transworld Motocross

Nīderlandes komanda ir gatava startēt 2019. gada Nāciju motokrosā, kas oktobrī norisināsies ASV, turklāt dalībai pieteikusi savu, iespējams, pēdējā laika spēcīgāko sastāvu.

Komandas priekšgalā, protams, būs tās galvenā cerība Džefrijs Herlingss, kurš pērn no MX2 klases pārgāja uz lielo MXGP kategoriju, kļūstot par vicečempionu, bet šobrīd ir visai pārliecinošā vadībā kopvērtējumā un tuvojas titulam.

Otrs komandas pārstāvis būs Glens Koldenhofs, kurš, tāpat kā Herlingss, pārstāv "Red Bull KTM Factory Racing" komandu un startē pasaules motokrosa čempionāta MXGP klasē. Šajā kategorijā viņam pieredze lielāka, jo tajā Koldenhofs brauc jau kopš 2015. gada. Viņš ir stabils pirmā desmitnieka braucējs, bet labāko sezonu aizvadīja 2016. gadā, kad ierindojās septītajā vietā. "Nācijās" Koldenhofs pārstāvējis Nīderlandi arī iepriekšējos gadus.

Šobrīd vēl nav zināms, kurš no abiem Nāciju motokrosā startēs MXGP, kurš - OPEN klasē.

Pirmo reizi Nīderlandes komandā iekļauts Kalvins Vlānderens. Vēl nesen viņš motokrosā startēja kā Dienvidāfrikas Republikas braucējs, taču šīs valsts federācijai radās nesaskaņas ar sportistu karoga izmantošanas sakarā, līdz ar to viņš ieguva Nīderlandes licenci un tagad pārstāv šo valsti. Vlānderenam ir holandiešu izcelsme, bet MX2 pasaules čempionātā viņš pārsteidz ar arvien labāku sniegumu. Šogad Vlānderens uzvarējis vairākos braucienos un kopvērtējumā ir piektais.

Kā zināms, pēdējos četrus gadus Nāciju motokrosa kausa izcīņā uzvarējusi Francijas komanda. Arī šogad, kad sacensības norisināsies "RedBud" mototrasē, tā pieteikusi spēcīgu sastāvu - izlasē brauks Gotjē Polēns, Romēns Fevrs un Dilans Ferandiss. Pērn otro vietu šajās sacensībās ieguva Nīderlande, kad sastāvā bija Herlingss un Koldenhofs, kā arī Braiens Bogerss, kurš šobrīd ārstē savainojumu.