Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionāta pēdējā posmā blakusvāģiem uzvar brāļi Daideri

Juris Grīns
Juris Grīns

Ķeguma mototrasē “Zelta Zirgs” ar vērienu noslēdzies Latvijas čempionāts motokrosā Junioriem, kā arī tika aizvadīts pirmspēdējais Amatieru čempionāta posms. Paralēli jau pieminētajiem čempionātiem par Latvijas čempiona titulu spēkojās arī kvadraciklu un blakusvāģu klašu braucēji.

Latvijas Junioru čempionāta ietvaros visjaunāko sportistu pārstāvētajā MX 50 Jaunāko ieskaitē ātrākais bija Lucas Leok, 2. vietā – Jēkabs Hudolejs (CAMK Latgale), bet 3. – Greg Laguta (CAMK Latgale). MX 50 Vecāko konkurencē kā spēcīgākais sevi pierādīja Eimantas Cepulis, kurš apsteidza Tomu Dankertu (Bieriņi) un Rūdolfu Augstkalnu (Rambas R). MX 65 Jaunāko sportistu vidū uzvaras laurus plūca Markuss Kokins (MX Moduls), aiz viņa ierindojoties Ričardam Alenam Galcinam (CAMK Latgale) un Raivo Laicānam (Bierini). MX 65 Vecāko klases uzvarētāja gods pienācās Tomasam Šaicānam (Salacas Kauss), savukārt 2. un 3. vietā ierindojās attiecīgi Jānis Mārtiņš Reišulis (Elkšņi Sporta klubs) un Markuss Ozoliņš (Kalsnava MB). Kirils Maslovs (Xskill Racing Team) bija pārākais MX 85 Jaunāko klases braucējs, turpretī MX 85 Vecāko vidū izcēlās Kārlis Alberts Reišulis (Rodeo MX). Q 50 konkurencē uzvarēja Kārlis Straubergs (X99/Slīterāni), apsteidzot Artūru Šneideru (X99/Slīterāni) un Edvardu Lorencu (MX Ādaži). Q 50 R vidū izcēlās Ernests Reinsons, savukārt Q 70 ieskaitē pirmais trijnieks sastāvēja no Markusa Augustovska (Gulbenes Moto), Martina Puhalska (X99/Slīterāni) un Markusa Andreca (MX Kandava). Q 100 klasē spēcīgākais bija Semen Korostelev, kurš apsteidza Kārli Neiju (Xkross) un Mihkel Salujoe. Q 200 triumfēja Aleksandr Lebedev, bet Junioru iekskaitē uzvaras lauri pienācās Ivan Trjasovs, aiz sevis atstājot Kristiānu Jāni Sondoru (MX Ādaži) un Joosep Eesmae.

Amatieru čempionāta seriāla MX Iesācēju klasē uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Marks Toms Jēgers (MX Ādaži), aiz kura ierindojās Jānis Grazulis (ASB motoklubs) un Agris Jauntēvs (Rambas R). Q Hobby ieskaitē uzvaras laurus plūca Monta Dišlere Kirilko (X99/Slīterāni), turpretī Veterānu kopvērtējumā uzvaru izcīnīja Daniels Baltais (X99/Slīterāni). Q Amatieru klases pjedestāls sastāvēja no Laura Eizāna (Motokruīzs), Dāvja Cirša (MX Ādaži) un Reiņa Bicāna (X99/Slīterāni). Blakusvāģu Amatieru ieskaitē kārtējo reizi triumfēja Ainārs Dukulis un Ilvars Skultāns (X Kross), aiz kuriem sekoja Modris Štelle un Mārtiņš Zemeskalns (CAMK Latgale) un Emīls un Elmārs Tilaki (Elkšņi). Blakusvāģu ar gaisa dzesēšanu ieskaitē pārliecinošu uzvaru izcīnīja Māris Zubkovs un Vairis Štāls (MK Stende), savukārt Veterānu klasē spēcīgākie bija Erik Vahter un Juri Saan.

Latvijas čempionāta motokrosā noslēdzošais posms blakusvāģu un kvadraciklu klašu atlētiem tika aizvadīts ar sparigām cīņām. Ķegumā pārliecinošu uzvaru Q Open klasē izcīnīja Emīls Sigājevs (MX Ādaži), aiz viņa – Valērijs Kuzmins (Gulbenes Moto) un Kevin Saar. Skatītāju iemīļotajā blakusvāģu Open klasē triumfēja pieredzējušie Jānis un Lauris Daideri (Salacas Kauss), kuri apsteidza Didzi Gorbenko ar līdzbraucēju Tanel Koiv (Gulbenes Moto) un Margo Sonn ar līdzbraucēju Artūru Linteru (MX Ādaži).

Sacensību organizators Kristers Serģis izteicās, ka visās klasēs bija vērojamas aizraujošas cīņas, kā arī pauda apmierinātību gan par laikapstākļiem, kuri lutināja kā sportistus, tā līdzjutējus, gan par veiksmīgajiem sagatavošanās darbiem, veidojot trasi. “Vēlos pateikties savai uzticamajai komandai, kuri pielika daudz pūļu, lai kvalitatīvi sagatavotu “Zelta Zirga” mototrasi sacensībām un spēja radīt sportistiem maksimāli optimālus apstākļus parasti MXGP līmeņa braucējiem piemērotu trasi, kurā tagad savus spēkus varēja izmēģināt pat paši mazākie censoņi.

Nākamais un noslēdzošais Latvijas čempionāta, kā arī solo amatieru čempionāta posms 23. septembrī notiks Cēsīs, mototrasē “Ezerkalni”.

Izmantotie resursi:
LaMSF.lv – Latvijas Motosporta federācija