Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Sauriešu karjerā aizvadītas šī gada pirmās "hard enduro" motosacīkstes

Juris Grīns
Juris Grīns

Sauriešu karjerā aizvadītas šī gada pirmās "hard enduro" motosacīkstes
Foto: Ingus Bāliņš

Svētdien Ropažu novada Sauriešu karjera teritorijā startēja šī gada pirmās "hard enduro" disciplīnas sacensības "Firestarter Hard Enduro Saurieši 2023". SPORT klasē uzvarēja Kristaps Ķīlis, savukārt HOBBY klasē pirmo vietu guva Māris Biruls.

Sauriešu karjers ir enduro braucējiem labi zināma, iecienīta vieta, kur savas braukšanas iemaņas trenēt un pārbaudīt vidē, kāda reti sastopama mūsu valsts teritorijā – stāvās, akmeņainās nogāzes, mālainais segums, kas, uzlīstot lietum, kļūst ļoti slidens, ir izaicinājums pat pieredzējušiem braucējiem.

Trīs stundas garajās sacensībās dalībniekiem nācās pievarēt speciāli šim pasākumam izveidoto trasi, kurā bija iekļauti visi jau līdz šim zināmie elementi, kā arī jaunie posmi.

"Pirmkārt, liels paldies viesiem, kuri ieradās, piedalījās, brauca, cīnījās un finišēja vienā no grūtākajām sacīkstēm, kāda līdz šim Latvijā organizēta," stāsta sacensību rīkotājs, motosportists Artūrs Irbe. "Trīs stundas no vietas pa Sauriešu karjera trasi nav viegls izaicinājums, bet, kā jau pārliecinājāties, tas nav neiespējami. Man, kā organizatoram un idejas autoram, šis bija īpaši liels un sarežģīts izaicinājums, paņēma daudz laika, spēka, nervu un finansu resursu. Protams, ka neiztika bez dažādām problēmām un škēršļiem, bet procesa gaitā tos visus veiksmīgi atrisinājām. Ļoti ceru, ka visi noķēra šo "hard enduro" īpašo fīlingu, kur izmisums un totāls bezspēks mijās ar gandarījumu un uzvaras prieku pašam par sevi. Ceru, ka nākamgad varēsim šo visu vēlreiz izdzīvot visi kopā atkal, jau kuplākā skaitā un vēl labākā kvalitātē."

Sportistu mērķis bija savākt pēc iespējas lielāku kontrolpunktu skaitu, braucot pa marķētu trasi un sekojot norādēm. Dalībnieki sacentīsies divās klasēs. SPORT klase paredzēta profesionāla līmeņa, kā arī pieredzes bagātiem braucējiem, savukārt HOBBY – amatieri un iesācēji. Lai cīņa šajā klasē būtu motivējošāka, tika apbalvoti pirmo piec vietu ieguvēji.

SPORT klasē, startējot astoņiem dalībniekiem, ar 74 savāktiem kontrolpunktiem uzvarēja Kristaps Ķīlis, 70 punktus guva igauņu enduro braucējs Jurto Brauers, trešajā vietā ar 67 punktiem Kārlis Reinfelds. Aiz pirmā trijnieka ierindojās igaunis Rene Jerbahs un Aivars Kūkojs. Tikmēr HOBBY klasē ar 56 kontrolpunktiem uzvarēja Mārim Biruls, 54 punktu Rolandam Indriksonam, bet 50 punkti Valteram Brokam. "Top 5" noslēdza Aigars Kuzmins un igaunis Rainers Karro. Šajā klasē brauca 41 dalībnieks.

Rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/Sessio...