Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kaspars Stupelis: ''Šādu dienu dēļ ir vērts dzīvot''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Kaspars Stupelis: ''Šādu dienu dēļ ir vērts dzīvot''
Kaspars Stupelis/Etjēns Bakss. Foto: Vandraq Studio

''Šī pēc četru gadu pauzes bija mana pirmā dubultuzvara. Visu laiku jau grozāmies ap to goda pjedestālu, bet dubultuzvaru tiešām sen nebiju izcīnījis. Dēļ šādām dienām ir vērts dzīvot,'' sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' atklāj Kaspars Stupelis.

Pasaules čempionātā motokrosā blakusvāģu klasē sezonas trešajā posmā labākā izrādījās Nīderlandes un Latvijas ekipāža ar Etjēnu Baksu un Kasparu Stupeli sastāvā. Viņi uzvarēja abos braucienos, iegūstot maksimālos 50 punktus. Pēc šīs uzvaras Bakss/Stupelis ar 130 punktiem ir kopvērtējuma līderi.

''Sestdien pēc viduvēja starta kvalifikācijā izcīnījām otro vietu. Pēc brauciena man sasēdās muguras apakšdaļa. Gan sestdien, gan svētdien biju noraizējies, jo nevarēja uz vietas atrast palīdzību. Taču divu stundu brauciena attālumā man izdevās atrast fizioterapeitu, kurš man palīdzēja. Arī sacensību dienā no rīta sajūtas nebija tās labākās, bet, par laimi, viss aizritēja labi,'' sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' atklāj Kaspars Stupelis.

''Pirmajā braucienā padevās viduvējs starts, taču turpinājumā apdzinām konkurentus un izcīnījām uzvaru, par ko bija liels prieks. Jāsaka, ka arī mūsu sīvākajiem konkurentiem šoreiz nepadevās starts, kas varbūt to braucienu būtu pagriezis citādākā gultnē, taču tas ir motokross.''

''Otrajā braucienā padevās labāks starts. Turējāmies ap piekto vietu, taču atkal ātri apdzinām konkurentus, kas turpinājumā ļāva kontrolēt braucienu un braukt ar lielu pārliecību. Beigās izcīnījām uzvaru, kas divu braucienu summā deva pirmo vietu, par ko bija milzīgs prieks. Šī pēc četru gadu pauzes bija mana pirmā dubultuzvara. Visu laiku jau grozāmies ap to goda pjedestālu, bet dubultuzvaru tiešām sen nebiju izcīnījis. Dēļ šādām dienām ir vērts dzīvot,'' savus braucienus komentē Kaspars.

Sportists atklāj, ka šobrīd viss iet pēc plāna un noskaņojums ekipāžai ir ļoti labs. ''Jā, šobrīd viss iet pēc plāna. Kopvērtējumā esam līderi, kas uz priekšu ļauj raudzīties ar lielu optimismu. Arī noskaņojums pēc šādām sacīkstēm ir ļoti labs. Un, ja vēl tu uzzvani, večukiņ, tad jau viss ir kārtībā. Tad saule spīd spožāk, dzīve ir skaistāka un arī kafija labāk garšo. Ja neuzzvani, tad gan ir rūgtumiņš (smejas). Bet jā, fiziski jūtamies labi un viss ir kārtībā. Tagad došos uz mājām, lai apārstētu muguru un uzlādētu baterijas, jo pēdējās nedēļas bija saspringtas. Tagad no braukšanas paņemsim vairākas brīvas dienas, kuru laikā arī sakopsim tehniku. Ir plāns, ka 1.maijā startēsim Vācijas čempionāta posmā, pēc kā sekos vairāki pēc kārtas GP posmi. Paldies visiem atbalstītājiem un faniem par atbalstu,'' nobeidz Stupelis.

Nākamais posms paredzēts pēc trim nedēļām Čehijā.

PČ trešais posms

V.EkipāžaValstsPunkti
1.Bakss/StupelisNED-LAT50
2.Vilemsens/RostingsNED-FRA42
3.Vanlušens/van den BogartsBEL-NED40
4.Žirū-HallersFRA-DEN32
5.Hermanss/MusēNED-FRA31
6.Veldmans/JansensNED-BEL30
11.Variks/DaidersEST-LAT19

PČ kopvērtējums pēc trešā posma

V.EkipāžaValstsPunkti
1.Bakss/StupelisNED-LAT130
2.Vanlušens/van den BogartsBEL-NED120
3.Vilemsens/RostingsNED-FRA106
4.Hermanss/MusēNED-FRA103
5.Brauns/ČemberleinsGB-GB88
6.Sanderss/KunnassBEL-SOM87