Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Agarskis: "Jau sen mēģinājām uz Latviju dabūt spēcīgākos sportistus, bet tagad atbrauks viņi visi"

Juris Grīns
Juris Grīns

Agarskis: "Jau sen mēģinājām uz Latviju dabūt spēcīgākos sportistus, bet tagad atbrauks viņi visi"
Foto: Agarska Triāla Klubs

Fjumičino, Romā notikusi pirmā FIME Triāla komisijas sēde pēc FIME pārvēlēšanas kongresa, kas tika aizvadīts šī gada vasarā Nantē, informē LaMSF triāla komisijas vadītājs Egils Agarskis.

Sēdi vadīja jaunais komisijas vadītājs Magnuss Liljeblads (Zviedrija). Komisijas sastāvā nākuši klāt divi jauni locekļi - Hansd Jornd Beks (Dānija) un Paveld Jirand (Čehija). No iepriekšējā sasaukuma turpina darboties Miks Vrens (Anglija), Peveld Rutkovskis (Polija), iepriekšējais komisijas vadītājs Anderss Minkens (Norvēģija), Danjelo Galeaci (Itālija), Fransuā Kurbulē (Francija) un Egils Agarskis (Latvija).

Sēdē tradicionāli piedalījās FIME vadība un FIM triāla komisijas vadītājs, bijušais pasaules čempions, francūzis Tjerī Mišo, kurš iepazīstināja ar nākamā gada pasaules čempionāta un Nāciju triāla kalendāru projektiem un noteikumu izmaiņām, par jaunumiem tehniskajos un citos noteikumos, par šīs sezonas sacensību norisi un problēmām.

Sēdes laikā komisija iesniedza viņam vairākus priekšlikumus izmaiņām FIM noteikumos.

Tika pieņemts Eiropas čempionāta kalendārs. Čempionāta noteikumi tiks publicēti janvārī. Sākās darbs arī pie 2020. gada projektiem. Pēc ilgāka pārtraukuma tiek plānots sacensību posms Somijā. Ir piedāvājums, saistībā ar Somijas posmu, ar nedēļas intervālu nākamo organizēt Latvijā.

Tika pieņemts lēmums 2020. gadā organizēt pirmās Eiropas Nācijas triālā. Francijas pārstāvji izrādīja interesi kļūt par organizatoriem.

Daudz tika runāts par sacensību drošību, par spēkā stājušos normu par muguras aizsardzību, par bērnu motosportu un minimālo dalībnieku vecumu, par bērnu ķiverēm un daudz ko citu.

Pilna informācija par iegūto informāciju tiks sniegta LaMSF triāla komisijas sēdē.

Pats svarīgākais jaunums, par ko E.Agarskis vienojās ar Skandināvijas pārstāvjiem Fjumičino - nākamā gada 24. un 25. augustā Liepājā notiks Ziemeļvalstu Motosporta Padomes (NMC) triāla čempionāts, apvienots ar BMA (Baltijas Motosporta asociācija) sacīkstēm vai Latvijas čempionātu.

"Daudzus gadus notika centieni panākt, lai kāds skandināvs atbrauktu uz mūsu Latvijas čempionātu vai uz Baltijas čempionātu, bet līdz šim to nebija izdevies panākt. Organizējot Ziemeļu kausu, atbrauks visi. Mūsu konkurenti TDN - dāņi, somi, Zviedrijas izlase un norvēģi, kas brauc TDN elites grupā. Ziemeļvalstu sievietes, juniori un veterāni, arī leģendas, kas vecākas par 40 gadiem. Tas ir ne mazāks notikums par Eiropas čempionātu Latvijā," vēsta E.Agarskis.

Atgādinām, ka Ziemeļvalstu Motosporta padome ir reģionāla asociācija kurā ietilpst Islandes, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas un Dānijas motosporta federācijas. Iepriekš Ziemeļu valstu čempionāti bija slēgti, bet pēc E. Agarska vizītes Oslo 2012. gadā, kur notika UEM triāla komisijas sēde, Ziemeļvalstis atvēra savus čempionātus BMA valstīm. Šī būs pirmā abu reģionālo asociāciju tikšanās triāla sacensību trasēs.

Izmantotie resursi:
LaMSF.lv – Latvijas Motosporta federācija