Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Video: Prado pirms jaunās MXGP sezonas sāpīgā kritienā paliek "bez elpas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Video: Prado pirms jaunās MXGP sezonas sāpīgā kritienā paliek "bez elpas"
Prado pēc kritiena Mantovas trasē. Foto: ekrānšāviņš

Spāņu motosportists Horhe Prado, kurš ir viens no šī brīža ātrākajiem MXGP pasaules čempionāta braucējiem, piedzīvojis kritienu sacensībās Itālijā, taču, par laimi, nav guvis nopietnus savainojumus.

Itālijas atklātā čempionāta trešā posma superfinālā Mantovas trasē Prado jau bija apdzinis tā brīža līderi Romēnu Fevru, kad tika piedzīvots negadījums. Lai gan vizuāli kritiens nešķita ļoti iespaidīgs un notika ne pie tā lielākā ātruma, sportists palika iespiests zem sava motocikla.

Sākotnēji bija aizdomas, ka "Red Bull KTM" rūpnīcas braucējs guvis kājas savainojumu, tomēr slimnīcā veiktās pārbaudes liecināja, ka viņam izdevies tikt cauri sveikā.

"Pēc avārijas viņi mani nogādāja slimnīcā uz pārbaudēm," stāsta Prado. "Es atsitos pret stūri un paliku bez elpas. Laimīgā kārtā, viss ir labi un varēja droši doties mājās. Turpināšu trenēties, lai būtu gatavs sezonas startam."

Prado tikai pērn debitēja MXGP klasē, guva piecas uzvaras, taču sezonas pēdējos četrus posmus savainojuma dēļ izlaida un pie godalgotas vietas kopvērtējumā netika. Šogad viņš būs viens no favorītiem.

Itālijas čempionāta trešajā posmā gan MX1 klases finālā, gan superfinālā, kur startēja MX1 un MX2 klašu ātrākie sportisti, uzvarēja "Monster Energy Kawasaki" komandas braucējs Fevrs.