Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Nedēļas laikā Vebs uzvar trijos Amerikas superkrosa posmos pēc kārtas

Juris Grīns
Juris Grīns

Nedēļas laikā Vebs uzvar trijos Amerikas superkrosa posmos pēc kārtas
Kūpers Vebs un Kens Rokzens Ārlingtonā. Foto: AMA Supercross

Ārlingtonas "AT&T Stadium" trasē vienas nedēļas laikā aizvadīti trīs Amerikas superkrosa čempionāta ("AMA Supercross") posmi, kuros visos uzvaras izcīnīja "Red Bull KTM Factory Racing Team" sportists Kūpers Vebs. Likumsakarīgi, ka šobrīd viņš arī nostiprinājies sezonas kopvērtējuma vadībā, kur Kens Rokzens viņam zaudē 15 punktus, un abi tagad spraigi cīnīsies par titulu noslēdzošajās piecās sacīkstēs.

Pirmo deviņu čempionāta posmu laikā Vebs bija izcīnījis trīs uzvaras - vienu Hjūstonā un divas Orlando, pirms ierašanās Ārlingotonā, Teksasas štatā kopvērtējumā ieņemot otro vietu, taču vien divus punktus atpaliekot no "Team Honda HRC" pārstāvošā Rokzena. Tobrīd, pēc Deitonas posmā gūtās uzvaras, trešo vietu ieņēma Eli Tomaks no "Monster Energy Kawasaki Team", kurš atpalika 25 punktus no līdera, bet tagad zaudē vairāk un izredzes uz superkrosa titulu viņam sarukušas.

"Ārlingtonā 1" Vebs pēc starta bija otrais, bet apdzina Dīnu Vilsonu un pārņēma vadību, pēc tam izcīnot ļoti pārliecinošu uzvaru. Otrais finišēja Džastins Barsija, trešais - Džeisons Andersons. Tomaks "hīta" braucienā piedzīvoja kritienu un pie starta barjeras finālbraucienā netika tajā labākajā vietā, tāpēc finišā viņš tikai astotais. Tomaks šoreiz guva sesto vietu.

Kļuvis par jauno sezonas līderi, Vebs uzvarēja arī "Ārlingtonā 2". Jau startā viņš nokļuva vadībā, kamēr aiz viņa iekārtojās abi galvenie konkurenti cīņā par titulu. Kādu laiku Rokzens sekoja, bet tad Vebs atrāvās. Pēc tam Rokzens pieļāva kļūdu, palaida priekšā Tomaku un finišēja trešais.

Veba pārsvars kopvērtējumā bija jau 12 punkti, bet tad nāca trešā uzvara pēc kārtas naktī uz pagājušo svētdienu. Neskatoties uz kritienu "hīta" braucienā, izšķirošajās sacīkstēs viņš pēc starta aizbrauca kā otrais, kamēr Rokzens sākumā ieņēma pirmo vietu un pat atrāvās, bet aizmugurē sekoja Tomaks. Vebs atguva ritmu, spēja pietuvoties līderim un viņu arī apdzina, kamēr Tomaks, sākumā mēģināja viņam uzbrukt, bet tad pats kļūdījās un vienu pozīciju pazaudēja Barsijam. Vebs finišēja pirmais, Rokzens otrais, bet Tomaks tomēr atguva trešo vietu.

Šobrīd kopvērtējumā Veba pārsvars pār Rokzenu ir 15 punktu, bet Tomaks zaudē jau 41 punktu, pārējie atpaliek ievērojamāk. Līdz superkrosa sezonas beigām Amerikā atlikuši vairs tikai pieci posmi. Nākamie trīs norisināsies Hemptonā, Džordžijā, savukārt pēdējie divi - Soltleiksitijā, Jūtā.

"Ārlingtona 1" rezultāti:

VietaSportistsMotocikls
1.Kūpers VebsKTM
2.Džastins BarsijaGasGas
3.Džeisons AndersonsHusqvarna
4.Čeiss SekstonsHonda
5.Ārons PlesingersYamaha

"Ārlingtona 2" rezultāti:

VietaSportistsMotocikls
1.Kūpers VebsKTM
2.Eli TomaksKawasaki
3.Kens RokzensHonda
4.Džastins BarseijaGasGas
5.Čeiss SekstonsHonda

"Ārlingtona 3" rezultāti:

VietaSportistsMotocikls
1.Kūpers VebsKTM
2.Kens RokzensHonda
3.Eli TomaksKawasaki
4.Džastins BarsijaGasGas
5.Džeisons AndersonsHusqvarna

Sezonas kopvērtējums

VietaSportistsMotociklsPunkti
1.Kūpers VebsKTM275
2.Kens RokzensHonda260
3.Eli TomaksKawasaki234
4.Džastins BarsijaGasGas214
5.Ārons PlesingersYamaha183
6.Malkolms StjuartsYamaha179
7.Džeisons AndersonsHusqvarna171
8.Dilans FerandissYamaha153
9.Džoījs SeveidžsKTM138
10.Marvins MuskvinsKTM136