Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Spēcīgi sportisti - nesatricināms triāla kluba "MT Racing Team" kodols

Juris Grīns
Juris Grīns

Spēcīgi sportisti - nesatricināms triāla kluba "MT Racing Team" kodols
Foto: no Kaspara Vērnieka arhīva

Turpinot Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) svētku gadu, uzzināsim par LaMSF biedru - motokluba "MT Racing Team" pirmsākumiem. Par tā izveidošanu, dibināšanu un attīstību stāsta šī kluba vadītājs un motosporta meistars triālā Kaspars Vērnieks.

Pirmsākumos tika izveidota triāla skola, kurā bērniem un jauniešiem bija iespēja izmēģināt, kas ir triāls. “Sākumā bijām maz, bet turpinot regulāri organizēt nodarbības un treniņus, mūsu bariņš izauga krietni lielāks. Sapratām, ka vēlamies startēt arī sacensībās kā klubs. Bijām pirmā moto triāla skola Latvijā. Cik man zināms, tad pirms tam neviens tādu nebija izveidojis,” stāsta Kaspars Vērnieks, kurš ar motosportu nodarbojas kopš 2001. gada. Viņš ir vairākkārtējais Latvijas čempions un pārstāvējis Latvijas izlasi Nāciju kausā moto triālā.

“Bērnu un jauniešu moto-triāla skola” jeb “MT skola” dibināta 2011. gada 15. februārī. Galvenais mērķis – popularizēt moto sportu bērnu un jauniešu vidū. Radīt tiem izaugsmes un attīstības iespējas, rīkojot dažādus treniņus, nometnes un braucienus uz sacensībām. Kluba dibinātāji ir Kaspars Vērnieks un Mārtiņš Kiziks. Viņi organizē arī nometnes un treniņu sacensības.

Šo gadu laikā ir gājis visādi. “Ir izaudzināti daudzi jaunie triālisti, kuri tagad ir krietni vīri. Daži no viņiem pievērsās citiem motosporta veidiem, citi savukārt pārtrauca savas motociklu gaitas. Tā ir dzīve, kurā katrs izvēlas savu ceļu. Mēs esam bijuši blakus ar ideju un motivāciju,” saka Kaspars Vērnieks. Viņu visvairāk iepriecina tas, ka klubā ir draudzīgas un atvērtas ģimenes. Ir izveidots spēcīgs un nesatricināms kodols. “Turpinām joprojām smagi strādāt treniņos, lai darbs nestu augļus sacensību sezonā. Pēc ilgāka pārtraukuma, šogad, 10. augustā, Cenu pagastā, Jelgavas novadā “Vērniekos” esam pieteikušies organizēt Latvijas čempionāta posmu mūsu jaunizveidotajā triāla trasē.

Esmu kluba vadītājs no pirmās dienas, šogad tas jau ir 13 gads. Savā motosportista karjerā, sākumā pārstāvēju “Agarska” triāla klubu. Tur darbojoties, arī izcīnīju vairākus Latvijas čempiona titulus triālā. Sapratu, ka vēlos šim sporta veidam piesaistīt jaunus cilvēkus, censties to attīstīt, cik ir manos spēkos, tāpēc arī izdomāju iet savu ceļu. Uzskatu, ka tas ir izdevies veiksmīgi,” saka Kaspars Vērnieks.

No 2022. gada klubs ir pārdēvēts un tā jaunais nosaukums ir “MT Racing team”.

Latvijā bija vairāki triāla klubi, kuros darbojās salīdzinoši maz sportistu. Kasparam Vērniekam radās vīzija, ka šie klubi ir jāapvieno, tādā veidā radot vienu lielu un spēcīgu komandu. Tā arī viņš izdarīja un uzskata, ka tas ir krietni veicinājis triāla attīstību Latvijā.

Par aktīvākajiem kluba biedriem un to sasniegumiem

Triāla klubs “MT Racing team” tiek pārstāvēts visās kategorijās – no elites sportistiem līdz pašiem mazākajiem. Tam ir savi plusi, jaunajiem triālistiem ir no kā mācīties. Šo gadu laikā kluba sportisti ir sasnieguši ļoti daudz. “Mums ir vairāki čempioni, godalgoto vietu ieguvēji kopvērtējumā un atsevišķi pa posmiem. Mēs priecājamies par katru mūsu sportista sasniegto rezultātu. Arī kluba vērtējumā, pēdējās divas sezonas esam bijuši uz pjedestāla.

Manuprāt, galvenais sasniegums ir tas, ka mēs šo sporta veidu mākam iemācīt un nodot nākamajām paaudzēm. Redzot prieku, kas mirdz acīs tiem, kas brauc ar triāla motociklu, tas ir lielākais sasniegums,” atzīst Kaspars Vērnieks.

Klubā ir daudz azartiski, ambīciju pilni sportisti, kuri katrās sacensībās cenšas iegūt vislabāko rezultātu. “Noteikti varu minēt Kristeru Einasu, Kristapu Ķīli, kuri ir Latvijas triāla elites zieds un ir ambīciju pilni sportisti. Kā ļoti aktīvu biedru gribu pieminēt Ivo Stjadi, kurš šim sporta veidam ir atdevis visu savu sirdi. Gribu izcelt visus kluba biedrus un sportistus, jo katrs tomēr atdod visu sevi sacensībās un kā jau motosportā, viens izšķirošs pavērsiens var izmainīt rezultātu,” saka kluba vadītājs.

Triāla klubs “MT Racing team” lepojas ar visiem, kas pārstāv šī kluba karogu:

Emīls Bluka, Mārtiņš Bluka, Pauls Prulis, Pauls Brikins, Kārlis Sietnieks, Ivo Stjade, Kristers Einass, Kristaps Ķīlis, Alberts Robežnieks, Ernests Robežnieks, Kaspars Robežnieks, Gusts Dubovskis, Ralfs Dubovskis, Kristaps Dubovskis, Raimonds Zisbergs, Kaspars Zisbergs, Paula Vērniece, Matīss Vērnieks, Kaspars Vērnieks.

Skatoties pēc uzvārdiem, šis ir ģimenisks sporta veids. Par leģendāriem sportistiem klubā tiek saukts Kristers Einass – seškārtējais Latvijas čempions absolūtajā vērtējumā. Vairākas reizes pārstāvējis Latvijas izlasi Nāciju kausā. Kristaps Ķīlis, kurš arī aktīvi startē enduro. Viņš ir bijis vairākas reizes otrās vietas ieguvējs absolūtajā vērtējumā un arī vairākas reizes pārstāvējis Latvijas izlasi Nāciju kausā. Kaspars Vērnieks – četrkārtējs Latvijas un Baltijas čempions absolūtajā vērtējumā, 14 reizes pārstāvēta Latvijas izlase Nāciju kausā. Klubu agrāk arī pārstāvēja Didzis Grundulis, kurš ir viens no Baltijas vadošajiem Streetbike Freestyle braucējs.

Novēlējums klubam un LaMSF 100 gadē

“Klubam novēlu saglabāt stipru, nesatricināmu kodolu, turpināt aktīvi strādāt treniņos un piedalīties sacensībās, kā arī saglabāt saliedētību.

LaMSF simtgadē novēlam visiem atcerēties siltas atmiņas un piedzīvojumus, kas saistītas ar motosportu Latvijā un Pasaulē. Un turpmākos gados neapstāties pie sasniegtā un noteikti sagaidīt vēl kādu Pasaules čempionu kādā no motosportiem,” tā Kaspars Vērnieks.

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna
LaMSF preses sekretāre