Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Fiziski smagās Ķeguma enduro sacīkstes noslēdzas ar Grīnfelda uzvaru PRO klasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Fiziski smagās Ķeguma enduro sacīkstes noslēdzas ar Grīnfelda uzvaru PRO klasē
Foto: Facebook.com/mapovr222

19. februārī Ķegumā norisinājās "hard enduro" disciplīnas motosacīkstes. Par "Ķegums Enduro Challenge 2022" uzvarētāju spēcīgākajā PRO kategorijā kļuva Andris Grīnfelds, kurš aiz sevis atstāja citu spēcīgu braucēju Edgaru Siliņu.

Motosporta sacensības norisinājās festivāla "Vīru Spēles Winter Edition 2022" ietvaros. Enduro trase bija izveidota Ķeguma pilsētā, kur bija izvietoti dažādi mākslīgi šķēršļi. Sākotnēji notika kvalifikācija, pēc kuras rezultātiem braucēji tika iedalīti PRO un AMATIERU klasēs. AMATIERU ieskaites braucēji pēc tam veica divus finālbraucienus, kuru summā tika noskaidroti trīs godalgoto vietu ieguvēji. Savukārt PRO klasē bija divi finālbraucieni, bet pēc tam astoņi ātrākie tikās Superfinālā.

AMATIERU klases pirmajā braucienā ļoti pārliecinoši uzvarēja Agris Logins, kurš pēc cīņas četru apļu garumā vairāk par minūti pārspēja Valteru Loginu, bet trešās vietas ieguvējs Valters Broks bija gandrīz četras minūtes lēnāks. Kopumā šajā ieskaitē startēja 19 sportisti. Otrajā braucienā pārliecinoša uzvara Valteram Loginam, kurš šoreiz par gandrīz tieši minūti uzveica Agri Loginu. Trešais šajā reizē bija Kalvis Krieviņš, kurš zaudēja vairāk nekā četras minūtes.

AMATIERU klases kopvērtējums:

VietaSportistsPunkti
1.Valters Logins37
2.Agris Logins37
3.Valters Broks29
4.Kalvis Krieviņš28
5.Gatis Dumbris27
6.Renijs Āboliņš20
7.Gunārs Koja20
8.Kārlis Straumanis16
9.Kaspars Valainis15
10.Rudolfs Rinka11

PRO kategorijā nepārspējamu sniegumu nodemonstrēja Andris Grīnfelds, kamēr otrais abas reizes bija Edgars Siliņš. Pirmajā braucienā Grīnfelds konkurentu uzveica par vairāk nekā divām minūtēm, bet otrajā pārsvars bija nepilnas divas minūtes. Pirmajā braucienā trešo vietu ieņēma Lauris Ermanis, bet otrajā reizē trešais ātrākais bija Miks Rasmanis. Sacensības notika piecu apļu garumā.

PRO klases kopvērtējums:

VietaSportistsPunkti
1.Andris Grīndfelds40
2.Edgars Siliņš34
3.Miks Rasmanis28
4.Aivars Kūkojs28
5.Lauris Ermanis28
6.Ģirts Dubavs22
7.Agris Biezais22
8.Artis Alksnis21
9.Aigars Lietaunieks19
10.Jānis Odiņš15

Superfinālā tikās astoņi ātrākie no PRO klases finālbraucieniem. Arī šeit dominēja Andris Grīnfelds, trīs apļu cīņā finišējot 51 sekundi priekšā Edgaram Siliņam. Trešais bija Lauris Ermanis, kurš uzvarētājam zaudēja pusotru minūti, bet daudz no viņa neatpalika Miks Rasmanis, finišējot sešas sekundes vēlāk. Pārējie atpalika par apli. Šajās sacīkstēs visi astoņi sportisti arī tika pie naudas balvām.

"Dubļi bija, ūdens un azarts netrūka, bet cīņas bija spraigas un aizraujošas," stāsta Lauris Ermanis. "Trase ar mākslīgi izveidotiem šķēršļiem, kā arī iekļauts Daugavas upes akmeņainais krasts. Pēc ilgāka laika atkal startēju ar divtaktu motociklu un izcīnīju trešo vietu PRO klasē. Paldies Mārtiņam Arentam par pasākumu un Andrim Grīnfeldam par sagatavoto trasi!"

Superfināla rezultāti

VietaSportistsApļiRezultāts
1.Andris Grīnfelds38:15.836
2.Edgars Siliņš3+51.192
3.Lauris Ermanis3+1:31.128
4.Miks Rasmanis3+1:37.049
5.Aivars Kūkojs3+1 aplis
6.Artis Alksnis3+1 aplis
7.Ģirts Dubavs2+1 aplis
8.Agris Biezais2+1 aplis

"Vīru spēles godam aizvadītas, paldies visiem, kuri nenobijās un pievienojās," saka trases izveidotājs un uzvarētājs Andris Grīnfelds. "Šis bija reāli neprognozējams pasākums visos aspektos, kas pārvērtās kārtīgā "hard enduro" pieskaņā. Tīrs un nenokritis neatbrauca neviens. Brauca gan ar vasaras riepām, gan petrošinām, gan radzēm - katrs pēc saviem ieskatiem. Paldies visai pasākuma organizatoru komandai, ar ko kopā šo visu varējām saorganizēt, aizvadīt un izstūrēt!"

Visi rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/Events...