Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Motokrosa braucējs Pumpurs paziņo nākamās sezonas plānus

Juris Grīns
Juris Grīns

Motokrosa braucējs Pumpurs paziņo nākamās sezonas plānus
Mairis Pumpurs. Foto: Facebook.com/mairis601

Jaunais latviešu motosportists Mairis Pumpurs paziņojis gaidāmās motokrosa sezonas plānus. Viņu šogad redzēsim uz starta ne vien Latvijā, bet arī Vācijā un Eiropas čempionātā.

Pagājušajā gadā atguvies no traumas, kas sezonu iepriekš ietekmēja viņa karjeru un iespēju sevi pilnvērtīgi pierādīt "Yamaha" rūpnīcas braucēja statusā, šobrīd Pumpurs ir noslēdzis līgumu ar vācu komandu "SHR Motorsports". Viņš turpinās startēt ar "Yamaha" markas 250cm3 klases motociklu, aizvadot sezonu Vācijas ADAC motokrosa čempionātā, kā arī piedaloties atsevišķos Eiropas EMX250 čempionāta posmos.

Tāpat Pumpurs gatavojas startēt Latvijas motokrosa čempionātā. Savās mājās sportists pārstāvēs spēcīgo "MX Moduls" komandu.

2020. gadā Pumpurs kļuva par "MJC Yamaha" rūpnīcas komandas braucēju, taču ceļgala savainojuma dēļ varēja iziet uz starta tikai Eiropas EMX125 čempionāta pirmajā posmā, bet rudenī sadarbība beidzās.

Pērn sportists, atbilstoši vecumam, pārgāja uz 250cm3 klasi un aizvadīja stabilu sezonu "Kristera Serģa Motoklubs" komandas sastāvā, turpinot startēt ar "Yamaha" motociklu un gūstot arī pirmo pieredzi Eiropas EMX250 čempionātā. Tāpat Pumpurs Latvijas komandas sastāvā pirmo reizi karjerā piedalījās Nāciju motokrosā (MXoN).