Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Motokrosa braucējs Pumpurs paziņo nākamās sezonas plānus

Motokrosa braucējs Pumpurs paziņo nākamās sezonas plānus
Mairis Pumpurs. Foto: Facebook.com/mairis601

Jaunais latviešu motosportists Mairis Pumpurs paziņojis gaidāmās motokrosa sezonas plānus. Viņu šogad redzēsim uz starta ne vien Latvijā, bet arī Vācijā un Eiropas čempionātā.

Pagājušajā gadā atguvies no traumas, kas sezonu iepriekš ietekmēja viņa karjeru un iespēju sevi pilnvērtīgi pierādīt "Yamaha" rūpnīcas braucēja statusā, šobrīd Pumpurs ir noslēdzis līgumu ar vācu komandu "SHR Motorsports". Viņš turpinās startēt ar "Yamaha" markas 250cm3 klases motociklu, aizvadot sezonu Vācijas ADAC motokrosa čempionātā, kā arī piedaloties atsevišķos Eiropas EMX250 čempionāta posmos.

Tāpat Pumpurs gatavojas startēt Latvijas motokrosa čempionātā. Savās mājās sportists pārstāvēs spēcīgo "MX Moduls" komandu.

2020. gadā Pumpurs kļuva par "MJC Yamaha" rūpnīcas komandas braucēju, taču ceļgala savainojuma dēļ varēja iziet uz starta tikai Eiropas EMX125 čempionāta pirmajā posmā, bet rudenī sadarbība beidzās.

Pērn sportists, atbilstoši vecumam, pārgāja uz 250cm3 klasi un aizvadīja stabilu sezonu "Kristera Serģa Motoklubs" komandas sastāvā, turpinot startēt ar "Yamaha" motociklu un gūstot arī pirmo pieredzi Eiropas EMX250 čempionātā. Tāpat Pumpurs Latvijas komandas sastāvā pirmo reizi karjerā piedalījās Nāciju motokrosā (MXoN).


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").