Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"MX Dāmu" klases braucējas Sabuļa vadībā aizvadījušas pirmo koptreniņu

Juris Grīns
Juris Grīns

"MX Dāmu" klases braucējas Sabuļa vadībā aizvadījušas pirmo koptreniņu
Foto: LaMSF

Gatavojoties jaunajai Latvijas motokrosa čempionāta sezonai, kas tiks ierūcināta jau nākamnedēļ, krietns pulciņš dāmu bija ieradušās uz pirmo Latvijas motosporta federācijas (LaMSF) rīkoto koptreniņu. Treniņš notika “Misiņkalna” mototrasē, Aizputē, vietā, kur paredzēts Latvijas čempionāta 1.posms.

Šis bezmaksas treniņš tapis pateicoties LaMSF ģenerālsekretāres Egijas Skurbes izstrādātajam projektam, ko finansē Starptautiskās motosporta federācija (FIM). Treniņu vadīja vairākkārtējais Latvijas čempions motokrosā MX1 klasē Kārlis Sabulis. Tajā piedalījās desmit daiļā dzimuma motobraucējas, bet vēl divas meitenes visu noskatījās no malas. Dāmām bija iespēja kopā ar treneri izbraukt “Misiņkalna” trasi, pieslīpēt tehniku un izrunāt vairākas sacensībām noderīgas nianses.

MX Dāmu klase Latvijas čempionāta ieskaitē ar atsevišķiem braucieniem atgriežas pēc vairāku gadu ilgas pauzes. Tas bija iespējams jau iepriekš pieminētajam LaMSF projekta ietvaros. Tā mērķis ir dot meitenēm tādu pašu iespēju startēt savā klasē kā vīriešiem, kas ļautu šīm braucējām iegūt vajadzīgo pieredzi, gatavojoties starptautiskajām sacensībām.

“Esmu gandarīta, ka interese par šiem LaMSF nodrošinātajiem treniņiem ir gana liela. Izcilu paraugstundu novadīja Kārlis Sabulis, kurš noteikti ir savā īstajā vietā. Protams, paldies trases saimniekiem, kuri to bija sagatavojuši līdz pat perfektumam. Nākamajos treniņos ceram, ka meiteņu būs vēl vairāk,” gandarījumu par veiksmīgi aizvadīto dāmu koptreniņu neslēpa Skurbe.

Šogad Latvijas čempionātā paredzēti septiņi posmi. Sezonas atklāšana notiks jau pēc nedēļas, 30. aprīlī, “Misiņkalna” trasē, Aizputē.

Latvijas čempionāta kalendārs:
30. aprīlis, Aizpute
18. jūnijs, Dobele
02. jūlijs, Aloja
29.-30. jūlijs, Ape
20. augusts, Stelpe ( TBA līdz 1.jūnijs)
03. septembris, Madona
17. septembris, Cēsis

Izmantotie resursi:
lamsf.lv