Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Ērkulis: "Ar katru gadu organizēt sacensības kļūst grūtāk"

Juris Grīns
Juris Grīns

Ērkulis: "Ar katru gadu organizēt sacensības kļūst grūtāk"
Foto: Facebook.com/endurosports

2024. gada sezona straujiem soļiem tuvojas, pirmais Latvijas kausa posms Cross Country paredzēts 23. martā Liepājā. LaMSF Enduro komisijas vadītājs Kaspars Ērkulis ieskicē, kas šogad gaidāms.

Kaspars Ērkulis ne tikai vada LaMSF enduro komisiju, bet arī pats piedalās sacensībās un pārstāv motoklubu “Kalsnava MB” un stāsta: “Mūsu kolektīvs ir draudzīgs, tajā ir fantastiski cilvēki, kopā rīkojam dažādas nometnes, pasākumus un vienkārši labi pavadām laiku.” Runājot par LaMSF Enduro komisijas vadīšanu, Kasparam Ērkulim šis, 2024. gads būs astotais pēc kārtas, kopš viņš kopā ar komisijas kolēģiem vada enduro dzīvi Latvijā.

Atskatoties uz pagājušo, 2023. gada sezonu, Kaspars Ērkulis atzīst, ka tā izdevās godam. “Visas sacensības notika pēc plāna. Protams, ir ļoti daudz lietu, ko vēl vajag un var uzlabot, pilnveidot un attīstīt, bet jāsaprot arī tas, ka ar katru gadu organizēt sacensības kļūst grūtāk un komplicētāk. Tas nenozīmē, ka mēs “metam plinti krūmos” un to nedarām. Palīdzam organizatoriem, cik varam, lai tikai šis sporta veids varētu augt un attīstīties, sniegt pozitīvas emocijas gan sportistiem, gan skatītājiem.

Kas jauns gaidāms 2024. gada sezonā?

Šogad LaMSF Enduro komisijā ir piesaistīti jauni “papildspēki”, motivēti cilvēki, kas turpmāk palīdzēs uzlabot komisijas darbu. LaMSF Enduro komisijas loceklis Artūrs Irbe šogad būs atbildīgs par Hard Enduro disciplīnu. Vēl komisijā ir pievienojies Valters Broks. “Mūsu komanda ir paplašināta, līdz ar to ir jaunas idejas un viedokļu apmaiņas. Piesaistām un ieinteresējam jaunus posmu organizatorus. Šogad plānojam uzlabot un modernizēt sacensību rezultātu sistēmu. Tas vēl ir izstrādes un darba procesā. Ceru, ka jau šogad kādā no posmiem varēsim likt lietā un izmēģināt jauno rezultātu sistēmas aparatūru,” atklāj Kaspars Ērkulis.

Enduro

Šogad jaunumi būs, izņemot klasiskajā enduro. “Šajā disciplīnā lielas pārmaiņas nav gaidāmas, jo 2022. gadā pieņēmām lēmumu, ka katru gadu nemēģināsim radikāli mainīt noteikumus un klases, lai neveidojas situācija, ka katrs gads sportistiem nāk ar “jauniem” un negaidītiem pārsteigumiem,” atzīst Kaspars Ērkulis.

Cross Country

Runājot par “Cross Country” disciplīnu, tad 2024. gada sezonā kvadraciklu klasēs varēs izcīnīt Latvijas čempionāta titulus. “Tā, manuprāt, ir ļoti forša iespēja, ka šogad arī kvadraciklu klases sportistiem būs iespēja kļūt par Latvijas čempioniem Cross Country,” saka Kaspars Ērkulis.

Hard Enduro

Vislielākais jaunums šajā sezonā ir Hard Enduro seriāla izveide, kurā tiks izcīnīts sezonas kopvērtējums un gada beigās tāpat, kā klasiskajā enduro un Cross Country, tiks apbalvoti šī seriāla labākie. Tiks veidota ranga tabula. Enduro komisijas vadītājs Kaspars Ērkulis aicina sarosīties visus Hard Enduro cienītājus un gatavoties kārtīgai sezonai, lai noskaidrotu šīs sezonas labākos un izveicīgākos Hard Enduro braucējus.

Uz ko šogad tiks likts galvenais akcents?

“Akcents tiks likts uz labi organizētu sezonu, neizceļot nevienu. 2024. gada sezona ir LaMSF 100 gadu pastāvēšanas gads, tad mēģināsim šo gadu aizvadīt vēl svinīgāk un ar lepnumu, ka pastāvam jau tik ilgu laiku, un varam lepoties ar mūsu sportistu panākumiem motosportā.

Gads ir bijis vairākiem izaicinājumiem pilns – saskaņot kalendāru, jo klāt nāk pilnīgi jauns seriāls, būs arī vairāki jauni posmi, kas padarīs šo sezonu vēl aizraujošāku un interesantāku.

Liels paldies visiem posmu organizatoriem, sportistiem, Enduro komisijas locekļiem, kā arī LaMSF ģenerālsekretārei Egijai Skurbei, LaMSF prezidentam Mārtiņam Lazdovskim un visiem pārējiem par iesaisti un atbalstu, lai mums viss izdotos, kā plānots un mēs virzītos tikai uz augšu,” saka Kaspars Ērkulis.

Novēlējums Enduro komisijai un LaMSF 100 gadē

Kaspars Ērkulis novēl veselību un dzīves prieku. “Ja tas viss būs, tad būs arī viss pārējais. Liels paldies, ka Jūs mums esat, un tikai darot var izdarīt. LaMSF novēlu vēl 100 gadus ražīga darba. Jāsaprot tas, ka LaMSF ir tikai nosaukums, galvenais ir cilvēki, kas ir tajā ar sirdi un dvēseli. Nepazaudēsim to sākuma sajūtu, kāpēc tas vispār sākās, un domāju, ka tas sākās ar mīlestību pret šo sportu un moto tehniku. Novēlu nepazaudēt šo sajūtu un tad LaMSF vēl dzīvos ne tikai 100, bet vairāk gadus,” tā Kaspars Ērkulis.