Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Vidrižos notiks Latvijas enduro čempionāta posms, būs arī retro motociklu parāde

Juris Grīns
Juris Grīns

Vidrižos notiks Latvijas enduro čempionāta posms, būs arī retro motociklu parāde
Foto: LaMSF

Sestdien, 24. augustā, Limbažu novadā, Vidrižos norisināsies Latvijas čempionāta un kausa trešais posms enduro. Paralēli notiks arī Igaunijas čempionāta otrais posms enduro. Tradicionāli Vidrižos, arī šogad aicināti kvadriciklu Open un ATV 4×4 klases braucēji, kā arī Absolūtie iesācēji un Open klases sportisti. Šīm klasēm būs motokluba "Moto A-Z" kausa izcīņa.

Šis gads Vidrižu enduro posmam ir īpaši nozīmīgs ar to, ka Vidrižos enduro notiks jau 20. sezonu, kā arī zīmīgi ir tas, ka Latvijas Motosporta federācijai (LaMSF) šis ir jau 100 gads tās pastāvēšanas vēsturē. Par godu šiem notikumiem, Vidrižu posmā norisināsies LaMSF100-gades jubilejai veltīts pasākums – enduro retro motociklu parāde.

Sacensību organizators Jānis Baunis juniors (“Moto A-Z”) pastāstīja, ka šogad Vidrižu enduro posmam šie būs skaisti svētki. “Esam Vidrižu enduro veterāni. Par godu LaMSF100-gades jubilejai, esam noorganizējuši retro motociklu parādi. Esam ielūguši 12 enduro veterānus, kuri atbrauks ar saviem retro motocikliem. Tas būs tāds īpašs pasākums, jaunie motosportisti varēs redzēt ar kādiem motocikliem sportisti brauca teju pirms 50 gadiem,” stāsta Jānis Baunis juniors.

Runājot par trasi un testiem, Jānis Baunis juniors pastāstīja, ka “pirms pāris nedēļām, izbraucot, apskatot trasi, secinājām, ka gruntsūdens līmenis ir augsts, ūdens ir tur, kur iepriekš tā nav bijis. Strādājam, lai slapjās vietas maksimāli no trases izslēgtu. Gatavojam trasi pa sausākām meža stigām un pļavām. Līdz sacensībām, protams, viss būs kārtībā. Vēlamies, lai sportistiem nav jābrauc pa lielām dubļu “vannām”. Ātruma testi – nemainīgi Vidrižos tie ir divi. Viens klasiskais posms “Vidrižu” karjerā, tas būs 3,7 kilometrus garš. Otrs tests – “Ganīšu” karjers, plānots arī ap 4 kilometriem. Tajā apvienosim Cross Country ar pļavas testu. Kopējais trases garums ap 40 kilometriem. Liels paldies mūsu atbalstītājiem. Visi laipni aicināti Vidrižos!” tā Jānis Baunis juniors.

Starts plkst. 12:30. Skatītājiem ieeja bez maksas.

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna (LaMSF preses sekretāre)