Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Brāļu Lielbāržu ekipāža izcīna ceturto vietu PČ posmā Čehijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Brāļu Lielbāržu ekipāža izcīna ceturto vietu PČ posmā Čehijā
Brāļu Lielbāržu ekipāža. Foto: WSC

Daniels un Bruno Lielbārži izcīnījuši trešo vietu pasaules čempionāta 12. posmā blakusvāģu motokrosā, kas šajā nedēļas nogalē norisinājās Čehijā, Loketas trasē.

Latviešu motosportisti A grupas kvalifikācijas sacīkstē sestdien ieņēma otro pozīciju, bet finālbraucieni padevās ar mainīgām sekmēm.

Pirmajā braucienā pēc starta Lielbāržu ekipāža atradās septītajā pozīcijā, bet drīz vien tika piedzīvotas tehniskas problēmas, kas lika iebraukt mehāniķu zonā. Trasē mūsu sportisti atgriezās četrpadsmitie, bet spēja aizcīnīties līdz astotajai vietai finišā.

Otrajā braucienā pēc starta Lielbārži bija sestie, taču spēja pacelties augstāk un finišēja trešajā vietā. Posma summā tas deva iespēju izcīnīt ceturto vietu, kas ir vēl viens augsts sasniegums pirmajā pilnajā sezonā pasaules čempionātā.

Sezonas līderi Marvins Vanlušens/Nikolā Musē uzvarēja abos braucienos un abas reizes otrie bija Etjēns Bakss/Ondrejs Čermaks. Pirmajā sacīkstē trešo vietu ieņēma Džastins Keubens/Dions Rītmans, otrajā sacīkstē pie trešās vietas tika Lielbāržu ekipāža.

Pēc šī posma brāļi Lielbārži saglabā piekto vietu sezonas kopvērtējumā. Šobrīd priekšā esošie Brets Vilkinsons/Džo Millards atrodas 15 punktus priekšā, kamēr Keubens/Rītmans ir tikai piecus punktus aizmugurē. Vanlušena/Musē ekipāža pārsvaru pār Baksu/Čermaku palielinājusi līdz 24 punktiem, bet Koens Hermanss/Bens Van den Bogārts ir ļoti stabilā trešajā pozīcijā.

Līdz pasaules čempionāta beigām atlikuši vēl divi posmi. Nākamais norisināsies 16. un 17. septembrī Vācijā, Rudersbergas trasē.

1. brauciens:

2. brauciens:

Posma kopvērtējums:

Sezonas kopvērtējums:

     [+] [-]

, 2023-08-20 21:59, pirms 11 mēnešiem
Nu malači! Ja labi sanāks arī ar visām zvaigznēm, varat pat ceturto vietu kopvērtējumā izraut. Prieks par jums!

  +1 [+] [-]

, 2023-08-21 06:03, pirms 11 mēnešiem
Kurā vietā Serģis/Rasmanis un brāļi Vilemseni?

     [+] [-]

, 2023-08-21 16:06, pirms 11 mēnešiem
Rūjienas Niknais rakstīja: Kurā vietā Serģis/Rasmanis un brāļi Vilemseni?
Abiem DNS.