Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Banjaja atvaira Bindera uzbrukumus un uzvar Austrijas "MotoGP" posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Banjaja atvaira Bindera uzbrukumus un uzvar Austrijas "MotoGP" posmā
Frančesko Banjaja. Foto: MotoGP.com

"MotoGP" sezonas desmitajā posmā Austrijā uzvaru izcīnījis "Ducati" komandas braucējs Frančesko Banjaja, kuram līdz ar to vēl vairāk izdevies palielināt pārsvaru pār konkurentiem sezonas kopvērtējumā.

Banjaja uzvarēja arī sestdien notikušajā sprinta sacīkstē, bet šodien galvenajā sacīkstē startēja pirmais. Startā viņam izdevās saglabāt vadību, kamēr cieši sekoja Breds Binders. KTM braucējs pirmajos apļos mēģināja tikt garām, tomēr tas neizdevās un vēlāk Banjaja palielināja pārsvaru, uzvarot ar piecu sekunžu pārsvaru.

Binders sasniedza pārliecinošu otro vietu, kamēr pārējie ievērojami atpalika. Trešais sākotnēji bija Džeks Millers, kamēr Alekss Markess apdzina Luku Marini un nonāca ceturtajā vietā. Ceturtajā aplī Markess nokļuva priekšā Milleram, kuru savukārt drīz vien apdzina arī Marini un Marko Bedzeki.

Markess ilgstoši atradās trešajā pozīcijā, bet konkurenti viņam cieši sekoja. Sešus apļus pirms finiša garām aizbrauca Marini, trīs apļus pirms finiša Markesu apdzina arī Bedzeki. Cīņā par trešo vietu Bedzeki tika priekšā Marini, izpelnoties vietu uz pjedestāla. Marini palika ceturtais, Markess finišēja piektais.

Banjaja izcīnījis piekto uzvaru šosezon, bet viņa tuvākais sekotājs kopvērtējumā Horhe Martins šoreiz bija septītais. Abu starpā tagad jau 62 punkti, turklāt tikai sešus punktus no Martina tagad atrodas Bedzeki.

Sezona turpināsies ar posmu 3. septembrī Spānijā, Barselonas trasē.

Austrijas GP rezultāti:

Sezonas kopvērtējums: