Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stelpē notiks Latvijas junioru un amatieru motokrosa pirmspēdējais posms

Juris Grīns
Juris Grīns

Stelpē notiks Latvijas junioru un amatieru motokrosa pirmspēdējais posms
Foto: Andris Smilšarājs

Šo sestdien, 22. jūlijā, sporta un atpūtas parkā "Pīlādži", kas atrodas Bauskas novada Stelpē, tiks aizvadīts pirmspēdējais apvienotais Latvijas junioru un Latvijas amatieru čempionātu posms motokrosā.

“Pīlādžu” mototrasei ir sena vēsture, kura aizsākās divtūkstošo gadu sākumā. Šeit pirmās sacensības tika rīkotas 2002. gadā, bet jau dažus gadus vēlāk šī motokrosa trase bija gatava uzņemt jau starptautiskā līmeņa sacensības, piemēram, Ziemeļvalstu zonas Eiropas čempionātu 65cc un 85cc klasēs, Eiropas čempionātu kvadricikliem, pasaules čempionātu blakusvāģiem, Eiropas čempionātu sievietēm utt. Protams, Stelpē regulāri tiek rīkoti arī vietējā līmeņa mači, tajā skaitā Latvijas junioru un amatieru čempionāta posmi.

Junioru čempionāta ietvaros pie starta barjeras stāsies sportisti, kas spēkosies par godalgotām vietām sekojošās klasēs: MX50 Rūķi, MX50 Rūķi Open, MX50 Jaunākie, MX50 Vecākie, MX65 Jaunākie, MX65 Vecākie, MX85 Jaunākie, MX85 Vecākie, Q Juniori un Q100.

Savukārt Latvijas amatieru čempionāta ieskaitē stiprākie tiks noteikti MX Iesācēju, MX2T, MX18+, MX30+, MX40+, MX45+, MX50+, MX55+ un Q Iesācēju klasēs.

Tuvojoties Latvijas amatieru čempionāta sezonas noslēgumam, katrs izcīnītais punkts atlikušajos divos posmos spēlēs lielu lomu titulu sadalē. Uz doto mirkli MX18+ klasē līderis ir Artjoms Trofimovs (CAMK Latgale), kurš par septiņiem punktiem ir priekšā Kārlim Robertam – Elksnim (MX Ādaži), savukārt sezonas kopvērtējuma tabulas trešajā ailītē ar 102 punktiem ierindojies Sandis Aleksejevs (DAKO Ziemeļvidzeme).

Tikpat saspringa situācija ir arī MX2T klasē. Pirms Stelpes posma tikai piecus punktus priekšā otrajā pozīcijā esošajam Reinim Freimanim (MX Saldus) ir Didzis Treimanis – Freimanis (MX Delveri). Savukārt TOP3 noslēdz Jānis Freimanis (Saldus motoklubs), kurš no līdera atpaliek 35 punktus, bet arī viņam vēl ir reālas iespējas pacīnīties par titulu.

MX30+ klasē perfektu sezonu aizvada Oskars Urbanovičs (GF Racing Team), kurš uzvarējis visos trīs aizvadītajos posmos, mājās pārvedot maksimāli iespējamo punktu skaitu. Tikpat stabili otrajā un trešajā pozīcijā iepriekšējos posmus braukuši Jurģis Žukas (Saldus motoklubs) un 2002. gada Latvijas izlases Nāciju kausa dalībnieks – Artūrs Līcītis (Saules sporta klubs). Žukas kopvērtējumā ir otrais, bet Līcītis – trešais.

MX40+ grupā galvenie pretendenti uz čempiona titulu sezonas kopvērtējumā ir Andris Jonaitis (GF Racing Team) un četrkārtējais pasaules čempions blakusvāģu motokrosā Kaspars Stupelis (MX Moduls). Pirms sestdien gaidāmā Latvijas amatieru čempionāta 4. posma šos abus sportistus šķir tikai divi punkti. Tikpat saspringta spēkošanās notiks arī par bronzas medaļu. Šobrīd trešajā pozīcijā atrodas Mareks Birziņš (Tukuma motoklubs), taču turpat blakus ar viena punkta starpību atrodas arī Mareks Zolmanis (MX Saldus), kā arī Gundars Cibuļskis (KTM Motofavorīts) nav tālu.

MX45+ klasē vadības grožus savās rokās sagrābis Intars Janbergs (Saldus motoklubs), bet viņam pa pēdām seko Intars Lesnieks (VV Moto Racing Team). Šie vīri ir viens otra sīvākie konkurenti visās sacensībās, kurās viņi startē. Omulīgi trešajā pozīcijā aiz Intariem iekārtojies Oskars Baltruņķis (MK ASB), kurš punktu ziņā ir soļa attālumā no pieminētajiem Janberga un Lesnieka. Tas nozīmē, ka arī šajā grupā galvenās cīņas par čempiona troni ir tikai priekšā.

MX50+ klasē toni nosaka divas Latvijas motosporta leģendas – Jānis Vinters (Jāņa Vintera Moto Team Riga) un Leons Kozlovskis (MX Ādaži). Viņi abi pretendē uz zelta medaļu sezonas kopvērtējumā. Šobrīd līderis ir Vinters, kurš iekrājis septiņu punktu handikapu no Kozlovska, bet tā kā priekšā vēl ir divi posmi, cīņas trasē starp šiem diviem būs ļoti principiālas. Trešajā pozīcijā šobrīd noenkurojies Arvis Sanders (Rodeo MX).

MX55+ grupā tabulas pašā augšgalā atrodas Jāņa Mironova (CAMK Latgale) vārds. Viņš punktu ziņā izveidojis krietnu pārsvaru pār tuvāko sekotāju lietuvieti Egidiju Mačiunasu. Trešais šobrīd ir Normunds Šķepasts (MK ASB).

Kvadriciklu Q Iesācēju klasē perfekts līdz šim aizvadītajos pirmajos trīs posmos bijis Keits Kalvāns (MK Aloja), kurš likumsakarīgi ir arī stabils līderis sezonas kopvērtējumā. Toms Balodis (Motoklubs “Ape”) šobrīd ir otrais, bet pirms Stelpes posmu trešo pozīciju ieņem Arnis Zdanovskis (MX4 Dobele).