Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jānis Reišulis EMX125 pirmajā braucienā Francijā krīt no drošas līderpozīcijas

Juris Grīns
Juris Grīns

Jānis Reišulis EMX125 pirmajā braucienā Francijā krīt no drošas līderpozīcijas
Jānis Mārtiņš Reišulis. Foto: Facebook.com/reisulis

Jānis Mārtiņš Reišulis Eiropas motokrosa čempionāta pirmajā braucienā Francijā EMX125 klasē bija nonācis pārliecinošā līderpozīcijā, taču krita un finišu šķērsoja vien sestajā vietā.

EMX125 klases dalībnieki Francijā aizvada sezonas ceturto posmu. Reišulis uzrādīja ātrāko rezultātu savā A grupā gan brīvajos treniņbraucienos, gan kvalifikācijā. Arī pirmajā finālbraucienā latviešu motosportists sākotnēji parādīja dominējošu veikumu, taču ne līdz galam.

Jau brauciena sākumā Reišulis nonāca vadībā, un dažu apļu laikā viņa pārsvars pār tuvāko sekotāju pārsniedza desmit sekundes. Diemžēl sekoja kritiens, pēc kā Jānis Mārtiņš atkrita uz astoto pozīciju. Vairākus sportistus izdevās apdzīt, bet cīņas karstumā sekoja vēl viens kritiens un finišu "Team Yamaha Europe MJC" braucējs sasniedza sestajā vietā.

Uzvaru sasniedza franču motosportists Matiss Valāns, kurš vadībā nokļuva pēc Reišuļa neveiksmes. Finišā 18 sekundes Valānam zaudēja Vitezslavs Mareks, bet 29 sekundes aiz uzvarētāja finišēja Maksimilians Verners. Priekšā Reišulim bija arī Madss Fredsoe un Fransisko Garsija. Latvietis finišā no uzvarētāja atpalika 50 sekundes.

Uz šo posmu Jānis Mārtiņš Reišulis devies kā Eiropas čempionāta līderis, ar 21 punkta pārsvaru pār Valānu.

Otrais finālbrauciens EMX125 klasē notiks svētdien. Starts paredzēts plkst. 12:55 pēc Latvijas laika.