Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Aizvadīts LaMSF rīkotās motokrosa treniņnometnes pirmais posms

Juris Grīns
Juris Grīns

Aizvadīts LaMSF rīkotās motokrosa treniņnometnes pirmais posms
Foto: FIM

Aizvadīta LaMSF rīkotās treniņnometnes pirmā kārta, kuras ietvaros MX65, MX85 un MX125 klašu motokrosa braucēji piedalījās bezmaksas treniņos, kas ir sagatavošanās pasākums uz atlases sacensībām tikšanai Latvijas izlasē.

Pirmā posma nometne notika divas dienas, no 18. līdz 19. aprīlim, motocentrā “Stari” (Gulbenes novadā). Kopumā šajā treniņnometnē piedalījās 26 sportisti. Tāpat nometnes ietvaros arī sportistu vecākiem tika rīkots seminārs, ko vadīja 2014. un 2018. gada ziemas Olimpisko spēļu dalībnieks slēpošanā Kristaps Zvejnieks.

Projekta koordinatore, LaMSF ģenerālsekretāre Egija Skurbe: “Gaidījām lielāku interesi no potenciālo izlases dalībnieku puses, tāpēc ceram, ka uz otro treniņnometnes posmu interesentu skaits būs krietni lielāks. Treniņi tika novadīti augstākajā līmenī, par ko parūpējās “JJ Racers” treneri Augusts un Roberts Justi. Tāpat jāsaka liels paldies jauno braucēju vecākiem par uzticēšanos, kā arī paldies trases saimniekiem Kubuliņu ģimenei par lielisko uzņemšanu. Paldies radošajai komandai un trases tiesnešiem.”

Otrā posma treniņnometne paredzēta laika posmā no 20. – 21. jūnijam Silciema karjerā (Siguldas novadā). Šai nometnei var pieteikties jebkurš Latvijas Republikas pilsonis, kurš ieguvis Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) licenci un FIM Eiropas gada licenci startam 65cc, 85cc un 125cc klasēs.

Nometnes mērķis ir dot iespēju jaunajiem braucējiem kopīgi sagatavoties atlases sacensībām, lai iekļūtu Latvijas izlases sastāvā dalībai 9. jūlijā Rumānijā notiekošajā pasaules Junioru čempionātā motokrosā. No katras klases (65cc, 85cc un 125cc) izlasē tiks iekļauti pieci jaunie motokrosisti.

Lai iekļūtu Latvijas junioru izlasē 125cc klasē, līdz 11.junijam tiks vērtēti Eiropas čempionāta rezultāti, tāpat arī sportistu rezultāti Latvijas čempionātā (līdz 18.jūnijam). Trīs labākie Eiropas čempionāta sportisti izcīnīs vietu izlasē (pie nosacījuma, ja ir izcīnīti punkti) un citi divi labākie no Latvijas čempionāta.

Lai iekļūtu Latvijas junioru izlasē, tiks vērtēti Eiropas čempionāta pusfināla rezultāti 25.junijā 65cc un 85cc klasē un Latvijas čempionāta rezultāti līdz 18.jūnijam, kur trīs labākie Eiropas čempionāta sportisti izcīnīs vietu izlasē (pie nosacījuma, ja ir izcīnīti punkti) un citi divi labākie no Latvijas čempionāta.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv