Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Indonēzija "MotoGP" atgriežas ar lietu un Oliveiras uzvaru pār pasaules čempionu

Agris Suveizda

Indonēzija "MotoGP" atgriežas ar lietu un Oliveiras uzvaru pār pasaules čempionu
Migels Oliveira. Foto: Reuters/Scanpix

Indonēzijai "MotoGP" posmu uzņemot pēc 25 gadu pārtraukuma, pie ceturtās uzvaras karjerā ticis KTM portugāļu motobraucējs Migels Oliveira, kurš sezonas otrajā posmā noturēja aiz muguras 2021. gada pasaules čempionu Fabio Kvartararo.

• Nelabvēlīgu laika apstākļu dēļ Indonēzijas posms sākās ar vairāk nekā divu stundu kavēšanos un tika aizvadīts saīsinātā formātā – braucēji veica 20 apļus.

• Ceturtajā "MotoGP" sezonā ceturto uzvaru karjerā svinēja 27 gadus vecais portugālis Oliveira, kurš iepriekšējās sezonas kopvērtējumā ieņēma 14. vietu, pirmajā posmā Katarā nefinišēja, bet Indonēzijas kvalifikācijā bija septītais.

• Oliveira no septītās pozīcijas pacēlās uz otro un kļuva arī par līderi, finišā par 2,2 sekundēm Kvartararo, kurš no pirmās starta pozīcijas nokrita uz piekto un pēc tam atgriezās cīņā, un vēl par sekundi – citu francūzi Žoannu Zarko.

• Iesildīšanās laikā avāriju piedzīvoja seškārtējais čempions Marks Markess, kurš smadzeņu satricinājuma dēļ sacensības izlaida. Kvalifikācijā Markess bija 15.

• Sezonas pirmajā posmā Katarā pirms divām nedēļām triumfēja itālietis Enea Bastjanīni, kuram šodien 11. vieta. Pasaules čempions Kvartararo Katarā tika pie devītās pozīcijas.

• Bastjanīni ar 30 punktiem saglabājis kopvērtējuma līdera godu, par diviem apsteidzot dienvidafrikāni Bredu Binderu, kuram otrā un astotā vieta, un vēl par punktu – Kvartararo. Oliveira ar 25 punktiem ir ceturtais.

• Nākamo posmu pēc divām nedēļām uzņems Argentīna.