Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

MXGP čempions Kairoli izmēģina MotoGP motociklu

Juris Grīns
Juris Grīns

MXGP čempions Kairoli izmēģina MotoGP motociklu
Antonio Kairoli
Foto: KTM

2017. gada MXGP pasaules čempions motokrosā Antonio Kairoli pēdējā mēneša laikā piedzīvojis vairākas ļoti spilgtas dienas. Šonedēļ viņš sēdās uz MotoGP motocikla, aizvadot testus Spānijā.

Izcīnījis kārtējo titulu motokrosā, Kairoli paspējis nosvinēt kāzas ar dzīvesbiedri Džilu, saņēmis piedāvājumu izbraukt ar F1 bolīdu, kā arī piedalījies MotoGP motocikla testos.

Lai aizvadītu testus "KTM" rūpnīcas komandas sastāvā, sicīlietis bija ieradies Valensijas trasē, bet viņa skolotājs bija somu motosportists Mika Kallio. Kairoli trasē izbrauca piecas reizes, kopumā noriņķojot 22 apļus.

Tiek ziņots, ka Kairoli negaidīti ātri spējis adaptēties vairāk nekā 200 zirgspēkus jaudīgajam šosejas motociklam, kā arī spējis sasniegt ātrumu, kas pārsniedzis 300 km/h. Iepriekš līdzīgus testus viņš veica pirms desmit gadiem.

"Izmēģināt MotoGP motociklu man vienmēr šķitis kaut kas aizraujošs un iegūtā adrenalīna deva bija milzīga," stāsta Kairoli. "Biju pārsteigts par to, cik ļoti desmit gadu laikā šie motocikli ir attīstījušies, cik daudz labāki tie šobrīd uzvedas līkumos. Paātrinājums un bremzes ir iespaidīgas, uz šāda perfekta motocikla ir ļoti grūti atrast limitu. Braukt ar 300 km/h ir aizraujoši, bet MotoGP ievērojami atšķiras no motokrosa, šeit ir strikti noteiktas trajektorijas, kas nemainās."

Izmantotie resursi:
MXLarge - Motocross News