Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass sestais otrajā braucienā, Herlingss kļūst par jauno MXGP līderi

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass sestais otrajā braucienā, Herlingss kļūst par jauno MXGP līderi
Pauls Jonass. Foto: Niels Ooms Mxfoto

Pirmo braucienu pēc neveiksmīga starta noslēdzis 13. vietā, pasaules motokrosa čempionāta Sardīnijas posmu Riolas Sardo trasē Pauls Jonass pabeidza ar sesto vietu otrajā braucienā un astoto pozīciju summā, kamēr par uzvarētāju kļuva Džefrijs Herlingss, kurš nu kļuvis par jauno līderi kopvērtējumā.

Pēc kvalifikācijā uzrādītā 15. rezultāta, pirmā brauciena starts Jonasam padevās lielisks, pirmajam līkumam viņš tuvojās kā viens no līderiem, bet jau uzreiz pēc tam cīņas karstumā "iestrēga" starp sāncenšiem un atkrita aiz "Top 20". Nākamo apļu laikā "Standing Constructor GasGas" komandas braucējs apdzina vairākus konkurentus un pacēlās uz 15. vietu, vienubrīd vienu pozīciju zaudēja, bet pēc tam atkal pacēlās augstāk un pēdējos apļos nonāca jau 13. vietā.

Startu izcēla kvalifikācijas uzvarētājs Džefrijs Herlingss no "KTM" rūpnīcas vienības, kurš visai ātri spēja iekrāt pārsvaru pār sekotājiem un aizbrauca pretī pārliecinošai uzvarai. Pēc starta otro vietu ieņēma Bens Vatsons, bet pēc dažiem veiktiem apļiem viņu apdzina Horhe Prado, pēc tam arī Kalvins Vlānderens, pakāpjoties uz trešo pozīciju.

Tuvojoties sacensību noslēgumam, Romēnam Fevram, kurš bija ticis garām Džeremijam Sīveram, izdevās noķert Vlānderenu un pacelties jau uz trešo vietu. Vlānderens finišēja ceturtais, bet Sīveru apdzina arī Jonasa komandas biedrs Braiens Bogerss, kuram līdz ar to augstā piektā vieta. Lietuvietim Arminam Jasikonim devītā vieta.

Jau pirmajā līkumā krita līdzšinējais MXGP sezonas līderis Tims Gajsers, kurš pirms šī posma treniņā Horvātijā bija lauzis atslēgas kaulu, taču, neskatoties uz to, stājās uz starta. Slovēnis jau sacensību sākumā atkrita uz pašām beigām, bet turpināja cīnīties un finišā iebrauca deviņpadsmitais.

Kvalifikācijā smagu kritienu piedzīvojušais veterāns Antonio Kairoli, kurš aizvada pēdējo sezonu pasaules čempionātā, šajā posmā startēt nevar, jo atrodas ārstu aprūpē, taču pirmā informācija liecina, ka negadījumā sportists lūzumus nav guvis, vien stiprus sasitumus.

Arī otrajā braucienā starts Jonasam padevās nevainojams, vienubrīd viņš pat pretendēja uz holeshot, bet šoreiz pirmo līkumu izbrauca nesalīdzināmi veiksmīgāk un iekārtojās ceturtajā pozīcijā, kamēr par līderi bija kļuvis Prado, bet tālāk sekoja Herlingss un Fevrs. Jau pirmajos apļos vadošais trijnieks no latvieša atrāvās, taču "GasGas" braucējs stabili turējās savā pozīcijā, jo tuvākais sekotājs Glens Koldewnhofs tobrīd no viņa atpalika vairākas sekundes.

Sacensībām turpinoties, Herlingss brauca cieši aiz vadībā esošā komanadas biedra, Fevrs viņiem sekoja dažas sekundes aizmugurē, bet bija skaidrs, ka Jonass uz pirmajām trim vietām ātruma ziņā nepretendēs. Tikmēr uz piekto vietu bija pakāpies Vatsons, pēc tam viņam garām tika Vlānderens, kurš bija aizvadījis lielisku pirmo braucienu. Sacensību turpinājumā vispirms Vlānderens, vēlāk arī Sīvers tika Jonasam garām, kā rezultātā latvietis finišēja sestajā vietā. Herlingsam tikmēr izdevās pieveikt Prado, bet Fevram stabila trešā vieta.

Divu braucienu summā Jonasam astotā vieta, bet uzvaru sasniedza Herlingss, kamēr Prado šajā reizē otrais, bet Fevrs - trešais. Tā kā Gajsers otro braucienu pabeidza tikai astotais, Herlingss ar viena punkta pārsvaru tagad kļuvis par jauno līderi kopvērtējumā. Jonass aizvien septītais, bet no priekšā esošā Sīvera atpaliek 26 punktus.

MX2 klases pirmajā braucienā uzvarēja Toms Vialle no "KTM" komandas, sacensību pirmo pusi otrajā pozīcijā brauca Matija Gcadanīni, bet pēc tam uz otro vietu pacēlās Maksims Renū. Viņam izdevās tuvu sekot sacīkšu līderim, taču Vialle uzvarēja ar vairāk nekā vienas sekundes pārsvaru.

Arī otrajā braucienā jau sākotnēji par līderi kļuva Vialle, kurš vēlāk kļuva par sacensību uzvarētāju. Renū sākumā bija otrais, bet finišā tomēr viņam priekšā iebrauca Jago Gērtss. Viņš uz trešo vietu pacēlās pēc tam, kad krita divi priekšā braucošie konkurenti, bet vēlāk apdzina Renū. Gvadanīni šoreiz grūtas sacensības, vairāki kritieni un izstāšanās, jo neizdevās iedarbināt motociklu.

Viallem šī ir trešā uzvara pasaules čempionāta posmos pēc kārtas un ceturtā visā sezonā. Kopvērtējumā viņš jau 71 punktu priekšā Gvadanīni.

Pasaules čempionāta nākamais posms notiks 3. oktobrī Vācijā, Toičentāles trasē.

     [+] [-]

, 2021-09-19 15:05, pirms 3 gadiem
Links kāds ir?

  +1 [+] [-]

, 2021-09-19 15:13, pirms 3 gadiem
Nepatīk Jonasam smilšu trases. To viņš jau iepriekš teica. Jācer ka tas bija tikai neveiksmīgs starts, nevis formas kritums vai kāda mikro trauma. Jācer uz 2tro braucienu

     [+] [-]

, 2021-09-19 16:38, pirms 3 gadiem
Eurosport 2

     [+] [-]

, 2021-09-19 16:39, pirms 3 gadiem
Cikos 2 brauciens?

     [+] [-]

, 2021-09-19 16:51, pirms 3 gadiem
17.00

     [+] [-]

, 2021-09-19 17:01, pirms 3 gadiem
100berzins rakstīja: Eurosport 2
Točna?

     [+] [-]

, 2021-09-19 17:06, pirms 3 gadiem
links ira kāds?

  -1 [+] [-]

, 2021-09-19 17:09, pirms 3 gadiem
EUROSPORT 2

  -1 [+] [-]

, 2021-09-19 17:11, pirms 3 gadiem
Ceturtais startā!

  +4 [+] [-]

, 2021-09-19 18:07, pirms 3 gadiem
Otrajā braucienā Jonasam kaut kas notikās un 15 sek aplī zaudēja. Vai nu nokrita, vai noslāpa. Bet brauciens labs

  -1 [+] [-]

, 2021-09-19 18:19, pirms 3 gadiem
markkomartins rakstīja: Otrajā braucienā Jonasam kaut kas notikās un 15 sek aplī zaudēja. Vai nu nokrita, vai noslāpa. Bet brauciens labs
tikai vienuvietu zaudēja..pupu mizas

     [+] [-]

, 2021-09-20 16:22, pirms 3 gadiem
Cīņa par top5 jau tāpat beigusies varēja braukt Nācijas..