Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Bakss pēc šķiršanās ar Stupeli nosauc jauno kantētāju

Juris Grīns
Juris Grīns

Bakss pēc šķiršanās ar Stupeli nosauc jauno kantētāju
Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis šogad kļuva par pasaules čempioniem.

2019. gada pasaules čempioni blakusvāģu motokrosā Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis ir pārtraukuši sadarbību un nākamajā sezonā kopā nestartēs, tāpat paziņots, kurš būs jaunais ekipāžas kantētājs.

Kopā ar latviešu kantētāju Stupeli holandietis Bakss startējis vairākas sezonas, divās no tām izcīnot titulu. Pirmo reizi viņi to paveica 2015. gadā, pēc tam uz kādu laiku šķīrās, bet tad atkal sadarbību atjaunoja un, pēc ne tik sekmīgas pērnās sezonas, panākumu atkārtoja šogad, uzvarot piecu posmu kopvērtējumā.

Jau iepriekš bija zināms, ka Stupelis nākamgad neturpinās braukt kopā ar Baksu, bet tagad paziņots, ka ekipāžas jaunais kantētājs būs francūzis Nikolā Musē. Abi kopā startējuši jau iepriekš, 2017. gadā uzvarot pasaules čempionāta kopvērtējumā. Šogad Musē bija līdzbraucējs holandietim Kūnam Hermansam, sasniedzot trešo vietu sezonas kopvērtējumā.

"Ar Kasparu esam aizvadījuši divus labus gadus," portāls "zijspancrossnieuws.nl" citē Baksa teikto. "Iepriekšējā sezona bija smaga, bija jāsadzīvo ar daudzām traumām un citām neveiksmēm, bet šogad visu izdevās mainīt. Piedzīvojām daudzus labus startus, un es gribu pateikties Kasparam par sadarbību. Viņš ir īsts profesionālis."

Vēl gan Bakss un Stupelis aizvadīs kopīgas sacīkstes, oktobrī piedaloties Nāciju kausa izcīņā, kur abi pārstāvēs Nīderlandes izlasi.

Kaspars Stupelis savā karjerā blakusvāģu motokrosā sasniedzis ievērojamas virsotnes. Pirmās divas reizes viņš par pasaules čempionu kļuva 2003. un 2004. gadā kopā ar šobrīd jau leģendāro Danielu Vilemsenu, bet 2015. un 2017. gadā, kā minēts, startējot ekipāžā ar Etjēnu Baksu. Tāpat viņa kontā piecas vicečempiona godalgas. Pašlaik nav zināms, vai Stupelis turpinās karjeru motosportā.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro