Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"MotoGP" sprinta sacīkstē startā krīt vairāki braucēji, uzvaru izcīna Banjaja

Juris Grīns
Juris Grīns

"MotoGP" sprinta sacīkstē startā krīt vairāki braucēji, uzvaru izcīna Banjaja
Foto: MotoGP.com

"MotoGP" sezonas līderis Frančesko Banjaja izcīnījis uzvaru Austrijas posma sprinta sacīkstē, kas izcēlās ar masveida sadursmi pirmajā līkumā.

Banjaja startēja pirmais un saglabāja līderpozīciju, kamēr tālāk aizmugurē pārgalvīgu manevru veica Horhe Martins. Sezonas vicelīderis agresīvi devās iekšmalā, piedzīvojot kontaktu, kā rezultātā kritienus piedzīvoja čempionāta trešajā vietā esošais Marko Bedzeki, Migels Oliveira un Žoans Zarko, bet pozīcijas zaudēja Fabio Kvartararo, Maveriks Vinjaless un Enea Bastianini. Otrajā aplī krita un izstājās Takāki Nakagami. Vēlāk Martins piedzīvoja sadursmi arī ar Luku Marini, kurš rezultātā piedzīvoja kritienu.

Banjajam jau kopš sacensību sākuma sekoja Breds Binders, bet cīņā par trešo vietu Luka Marini apdzina Džeku Milleru, kurš bija pieļāvis kļūdu bremzējot trešajā līkumā. Izmantojot spriedzi, kas valdīja aiz viņiem, abi līderi attālinājās no konkurentiem, bet Banjaja sāka palielināt pārsvaru pār Binderu.

"Ducati" komandas braucējs kontrolēja pārsvaru un finišēja nepilnas divas sekundes priekšā KTM vienības pārstāvim. Starta sadursmes izraisītājs Martins aizcīnījās līdz trešajai vietai.

Pēc sprinta sacīkstes kopvērtējuma līderis Banjaja ir 46 punktus priekšā Martinam, kamēr trešajā vietā esošais Bedzeki atpaliek jau 59 punktus.

Austrijas posma galvenā sacīkste tiks aizvadīta svētdien. Starts plkst. 15:00 pēc Latvijas laika.

Sprinta sacīkstes rezultāti: