Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Liepājā motokrosa sezonas atklāšanā startē vairāk kā 100 motosportistu

Juris Grīns
Juris Grīns

Liepājā, motoparkā "Lauma" aizvadīts Baltijas Jūras kauss motokrosā. Šajās sacensībās startēja Baltijā vieni no spēcīgākajiem un ātrākajiem motosportistiem. Spraigas cīņas notika visās astoņās klasēs, katrā klasē bija kvalifikācijas brauciens un divi finālbraucieni.

Kopā piedalījās 130 braucēju no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Anglijas, Čehijas un Somijas.

MX1 klasē uzvaru izcīnīja igauņu sportists Gert Krestionv, viņš arī izcīnīja ‘King of the sand“ jeb “Smilšu karaļa” balvu. Otrajā vietā Uldis Freibergs un trešais igaunis Meico Vettk.

MX1 klases uzvarētājs Gerts Krestionvs:

“Sacensības Liepājā bija ļoti labas. Kvalifikācijā biju ātrākais. Uzvarēju arī abos braucienos. Man patīk smilšu trases, jutos gluži kā mājās. Startos nebiju pirmais, bet biju starp TOP5 braucējiem. Konkurenti bija ātri, bija igauņu, latviešu braucēji, bija arī braucēji no Lietuvas, Čehijas un Anglijas. Internacionālas sacensības. Bija interesanti. Prieks bija braukt. Darīju vislabāko. Bija daudz cilvēku. Vēlreiz paldies Laurim Freibergam par organizēšanu. Prieks par bagātīgo dāvanu klāstu un apbalvojumiem.”

MX2 klasē uzvarēja Markuss Kokins (‘MX Moduls“), aiz sevis atstājot divus igauņu braucējus Joosep Parn un trešajā vietā Karl Kiil.

MX2 klases uzvarētājs Markuss Kokins (“MX Moduls”) pastāstīja, ka kopumā sacensības Liepājā aizvadījis labi, bet ne tā kā bija iecerējis. “Pirmajā braucienā bija labs starts, bet pirmajā līkumā nokritu, tāpēc nācās cīnīties no beigām. Sāpēja roka, bet cik varēju, tik apdzinu. Otrajā braucienā neuzmanības dēļ bija slikts starts, bet brauciens kopumā izdevās labs. Tas bija pārāk vienmērīgs. Šīs sacensības man ļoti patika. Salīdzinot ar treniņiem, sacensībās trase bija grūta un smaga, tā bija ideāli sagatavota. Konkurentu bija daudz un spēcīgi, nevarēja atslābt ne mirkli. Kopumā sacensības negāja tā, kā biju iecerējis, bet šī bija ideāla pirms sezonas “gonka”. Nevaru sagaidīt nākamās sacensības,” saka Markuss Kokins.

Sacensību organizators un treneris Lauris Freibergs: “Liels prieks par visiem dalībniekiem, kuri piedalījās. Visvairāk, protams, par Pro klasi. Tajā bija stiprs sastāvs, labi braucēji un aizrautīgas cīņas trasē. Prieks par publiku, kas bija ieradušies, daudz braucēju, kā arī par skatītājiem, kas bija ieradušies vērot sacensības. Bija divas amatieru klases. Arī MX50 klases braucēji devās uz starta. Mazajiem bija viens brauciens, viņiem patika. Nākošgad taisīsim mazajiem arī divus braucienus. Viss kopumā izdevās. Paveicās, ka dienu pirms sacensībām uzlija. Diena iesākās ar spožu sauli. Prieks, ka Liepājas trasē liepājnieks tika uz pjedestāla. Arī mazajās klasēs brauca daudz liepājnieku. Prieks, ka pasākums bija apmeklēts. Daži ārzemju sportisti, kas bija pieteikuši savu dalību, dažādu iemeslu dēļ tomēr neatbrauca.”

Baltijas Jūras kausa motokrosā rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/Events...