Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

MotoGP čempions Marks Markess jauno sezonu uzsāks nevesels

Juris Grīns
Juris Grīns

MotoGP čempions Marks Markess jauno sezonu uzsāks nevesels
Marks Markess
Foto: SCANPIX SWEDEN

Spāņu motobraucējs Marks Markess, kurš pērn kļuva par MotoGP čempionu jau debijas sezonā, 2014. gada pirmo posmu šonedēļ uzsāks nevesels - viņa lauztā kāja joprojām nav atlabusi.

Treniņa laikā februārī Spānijā Markess lauza kāju. Ārsti toreiz prognozēja, ka Markesam būs jāizlaiž tikai vieni pirmssezonas MotoGP testi, taču rezultātā viņš nevarēja piedalīties atlikušajos divos. Vēl pirms tam spānis bija ātrākais visas trīs dienas MotoGP pirmajos testos Sepangā.

Šī Markesam būs otrā MotoGP sezona un sagatavojies tai 21 gadu vecais "Honda" komandas braucējs būs daudz sliktāk nekā pirms gada.

"Protams, tas bija sarūgtinoši, izlaist šos divus testus, taču labās ziņas ir tās, ka man paliek arvien labāk un kauls dzīst," stāsta Markess. "Izpildu vingrojumus un tad jau redzēsim, kā jutīšos Katarā. Es darīšu visu, ko varu, taču nemaz neceru, ka būšu vesels par visiem 100%."

Markess jau izdomājis, kas ir galvenie uzdevumi pirmajā sezonas posmā.

"Galvenais ir iegūt dažus vērtīgus punktus un pēc tam būt 100% gatavam startēt otrajā posmā Ostinā," viņš saka. "Ierasties Katarā pasaules čempiona statusā un aizstāvēt titulu ir man kas jauns, un es zinu, ka jau ar pirmajām sesijām pasaules acis būs vērstas uz mums. Pērn šeit guvu savu pirmo pjedestālu un man no Kataras ir palikušas labas atmiņas."

Markess uz pjedestāla Katarā kāpis visās trīs "Grand Prix" klasēs. MotoGP pērn viņš guva trešo vietu, gadu pirms tam uzvarēja Moto2 čempionāta ieskaitē, bet 2010. gadā izcīnīja trešo vietu Moto3 kategorijā.

Jaunā MotoGP sezona startē jau šajā nedēļas nogalē ar pirmo posmu Kataras "Grand Prix", kas notiks svētdien, 23. martā.

Izmantotie resursi:
motogp.com · Racing numbers for the...

  +1 [+] [-]

, 2014-03-19 17:14, pirms 11 gadiem
Atceros,ka eurosports rādija Moto GP..un tik bija super...